Olifantenvoorvechter loopt na mars door Kenia nu ook van Boston naar Washington.

Olifantenvoorvechter loopt na mars door Kenia nu ook van Boston naar Washington.Elke 15 minuten wordt er een olifant gedood om zijn ivoor – een luxeproduct dat niemand nodig heeft.

Het IFAW doet er alles aan om die tikkende klok stil te zetten en de olifanten te beschermen. Dat doen we door zowel de aanvoer van illegaal ivoor als de vraag naar ivoor aan te pakken.

Mijn vriend en olifantenvoorvechter Jim Nyamu besloot zelf zijn handen uit de mouwen te steken, of beter gezegd zijn voeten te laten spreken. In juni doorkruiste Jim Kenia voor zijn voettocht in het kader van de campagne “Ivory Belongs to the Elephant”. In totaal legde hij zo’n 2.200 kilometer te voet af, om aandacht te vragen voor de ivoorhandel en de gevaren die olifanten bedreigen.

Nu gaat zijn voettocht verder in de VS: van 4 september tot 4 oktober loopt bij zo’n 965 kilometer van Boston naar Washington.

Als trotse supporters van Jim hielden wij vandaag op ons kantoor in Amerika een feestelijke receptie als officieel startsein voor zijn tocht.

De bescherming van olifanten is een taak van gigantische proporties, waarbij hulp uit elke hoek onmisbaar is - van individuele mensen als Jim, tot aan de mensen op de hoogste regeringsniveaus.

Een mooi voorbeeld van de verschillende manieren waarop wij samenwerking zoeken in onze strijd voor de olifanten, is de pachtovereenkomst die het IFAW recent sloot met de Olgulului-Ololarashi Group Ranch (OOGR), een Maasaigemeenschap die binnen de grenzen van het Amboseli National Park in Kenia leeft. Dankzij deze overeenkomst komt zo'n 6500 hectare land beschikbaar als trek- en leefgebied voor de olifanten – de zogenaamde “Kitenden Corridor”.

Samen kunnen we het verschil maken.

--AD

Volg Jim tijdens zijn tocht naar Washington via zijn Facebookpagina!

Ga voor meer informatie over het werk van het IFAW voor bescherming van de olifanten naar onze speciale pagina over dit onderwerp.

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Olifantendeskundige voor het IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika / Hoofd Programma Olifanten
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, regiodirecteur Zuid-Azië
Regiodirecteur Zuid-Azië