Nog twee olifanten bereiken veilig hun nieuwe thuis in Ivoorkust

Een IFAW-medewerker houdt de wacht bij één van de twee mannetjesolifanten die vrijgelaten worden in Azagny National Park in Ivoorkust.

Het beloofde een prachtige dag te worden vandaag. Ondanks onze vermoeidheid, hebben we allemaal een grote grijns op ons gezicht. We zien twee trucks aan de horizon verdwijnen, ze rijden twee olifanten naar een veilige toekomst. De trucks brengen de olifanten over de lange weg van Daloa naar Azagny. Elke olifant heeft zijn eigen verblijf. Het zijn twee mannetjes, en we wilden een gevecht niet riskeren.

De twee olifanten werden vanochtend gelokaliseerd, op slechts een paar kilometer van onze basis. Nadat we ze naar een open plek hadden gedreven, lukte het de dierenarts om ze vanuit de helikopter te verdoven. De olifanten probeerden nog een stukje door te lopen en vielen toen vlak naast elkaar neer.

Nadat we de ademhaling gecontroleerd hadden, laadden we ze voorzichtig op de trucks. Ze kregen allebei een tegengif om weer wakker te worden. Na een paar minuten stond er één alweer overeind in zijn transportverblijf waarin hij naar Azagny gebracht zal worden.

De olifanten zijn twee prachtige stieren van 30 en 13 jaar oud. Toen ze wakker werden, toverden ze meteen een lach op ons gezicht. We weten dat, ondanks de lange tocht die hen wacht, de deuren open zullen gaan naar een schitterend bos dat een veilig en beschermd thuis voor hen zal worden.

Een van de twee mannetjesolifanten verlaat zijn transportverblijf en gaat zijn nieuwe thuis, Azagny National Park, binnen.

We zeggen hen gedag met een voldaan gevoel, we realiseren ons dat we ons doel bereikt hebben: de bosolifanten van Daloa redden.

--CSB

We kunnen dit werk alleen doen dankzij uw steun. Maak daarom vandaag nog een donatie over.

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Faye Cuevas, Esq.
Stafchef, International Fund for Animal Welfare
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie