IFAW stuurt reddingswerkers naar Golfkust na orkaan Isaac

IFAW stuurt reddingswerkers naar Golfkust na orkaan Isaac
vrijdag, 31 augustus, 2012
Yarmouth Port, MA

Het IFAW (www.ifaw.org) heeft hulpverleningsteams gestuurd naar Alexandria, Louisiana en Waveland, Mississippi, om hulp te bieden bij de redding en opvang van dieren na de orkaan Isaac, die dinsdagavond als een storm van de 1e categorie aan land kwam in Plaquemines Parish, LA.

In Louisiana kwam het IFAW in actie na een verzoek van het departement van Land- en Bosbouw. In het gebied is hulp nodig bij het beheer van faciliteiten waar bijna 200 huisdieren worden opgevangen en waar steeds meer eigenaren met hun huisdier aankloppen nu het water hun huizen begint binnen te dringen. 

“Het IFAW stuurt een opvangcoördinator en een aantal medewerkers op verzoek van de National Animal Rescue and Sheltering Coalition (NARSC),” aldus Shannon Walajyts, hoofd van IFAW’s Rampen-Responsteam.

“We kunnen heel veel betekenen voor al die dieren en de mensen die ze in deze moeilijke tijden aan onze zorgen toevertrouwen.”

Aan de andere kant van de staatsgrens, in Waveland, Mississippi, hebben de mensen eveneens zwaar te lijden onder de onophoudelijke regens die de storm met zich meevoert, een storm die volgens de lokale bevolking de kracht van Katrina nog overtreft. 

Toen het water begon te stijgen, moest het Hancock County Animal Shelter in allerijl 35 honden en 25 katten vanuit hun opvangcentrum overbrengen naar tijdelijke opvangfaciliteiten, die op dit moment stroom van een generator ontvangen en water uit een brandkraan in de straat.

Het IFAW-team arriveert vandaag in Waveland om het onderbezette opvangcentrum te helpen bij de opvang van 60 dieren en bij het redden van andere gestrande dieren waarvan we steeds meer meldingen ontvangen.

IFAW’s 11 meter lange dierenhulptrailer, gefinancierd door de Petfinder.com Foundation, vertrekt morgen naar het gebied. Aan boord zijn onder meer opvangkratten voor 30 dieren, vanghulpmiddelen, uitrusting voor reddingen in water, en huisdierenvoer.

Het IFAW werkt tijdens en na rampen samen met lokale gemeenschappen, regeringsinstanties en dierenhulporganisaties. Eerder dit jaar verzorgde het IFAW een stoomcursus voor gevorderde dierenhulpverleners in Baton Rouge, Louisiana, waarmee dierenartsen, dierenhulpverleners, handhavingsambtenaren van de dierenpolitie en vrijwilligers werden getraind in opsporings- en reddingstechnieken voor dieren, evenals navigatie op land en reddingsacties in stilstaand water.

Post a comment

Mediacontact

Michael Booth (IFAW HQ)
Mobiele telefoon:
+1 (508) 648-3699
Contact email:
Cynthia Carson (IFAW US)
Mobiele telefoon:
+1 202-210-3094
Contact email:

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie