IFAW stuurt reddingswerkers naar Golfkust na orkaan Isaac

IFAW stuurt reddingswerkers naar Golfkust na orkaan Isaac
vrijdag, augustus 31, 2012
Yarmouth Port, MA

Het IFAW (www.ifaw.org) heeft hulpverleningsteams gestuurd naar Alexandria, Louisiana en Waveland, Mississippi, om hulp te bieden bij de redding en opvang van dieren na de orkaan Isaac, die dinsdagavond als een storm van de 1e categorie aan land kwam in Plaquemines Parish, LA.

In Louisiana kwam het IFAW in actie na een verzoek van het departement van Land- en Bosbouw. In het gebied is hulp nodig bij het beheer van faciliteiten waar bijna 200 huisdieren worden opgevangen en waar steeds meer eigenaren met hun huisdier aankloppen nu het water hun huizen begint binnen te dringen. 

“Het IFAW stuurt een opvangcoördinator en een aantal medewerkers op verzoek van de National Animal Rescue and Sheltering Coalition (NARSC),” aldus Shannon Walajyts, hoofd van IFAW’s Rampen-Responsteam.

“We kunnen heel veel betekenen voor al die dieren en de mensen die ze in deze moeilijke tijden aan onze zorgen toevertrouwen.”

Aan de andere kant van de staatsgrens, in Waveland, Mississippi, hebben de mensen eveneens zwaar te lijden onder de onophoudelijke regens die de storm met zich meevoert, een storm die volgens de lokale bevolking de kracht van Katrina nog overtreft. 

Toen het water begon te stijgen, moest het Hancock County Animal Shelter in allerijl 35 honden en 25 katten vanuit hun opvangcentrum overbrengen naar tijdelijke opvangfaciliteiten, die op dit moment stroom van een generator ontvangen en water uit een brandkraan in de straat.

Het IFAW-team arriveert vandaag in Waveland om het onderbezette opvangcentrum te helpen bij de opvang van 60 dieren en bij het redden van andere gestrande dieren waarvan we steeds meer meldingen ontvangen.

IFAW’s 11 meter lange dierenhulptrailer, gefinancierd door de Petfinder.com Foundation, vertrekt morgen naar het gebied. Aan boord zijn onder meer opvangkratten voor 30 dieren, vanghulpmiddelen, uitrusting voor reddingen in water, en huisdierenvoer.

Het IFAW werkt tijdens en na rampen samen met lokale gemeenschappen, regeringsinstanties en dierenhulporganisaties. Eerder dit jaar verzorgde het IFAW een stoomcursus voor gevorderde dierenhulpverleners in Baton Rouge, Louisiana, waarmee dierenartsen, dierenhulpverleners, handhavingsambtenaren van de dierenpolitie en vrijwilligers werden getraind in opsporings- en reddingstechnieken voor dieren, evenals navigatie op land en reddingsacties in stilstaand water.

Post a comment

Mediacontact

Michael Booth (IFAW HQ)
Mobiele telefoon:
+1 (508) 648-3699
Contact email:
Cynthia Carson (IFAW US)
Mobiele telefoon:
+1 202-210-3094
Contact email:

Deskundigen

Beleidsadviseur
Beleidsadviseur
Cora Bailey
Oprichter, Community Led Animal Welfare (CLAW)
Dr. Ian Robinson, Vicepresident en Hoofd Programma's en Internationale Operaties
Vicepresident en Hoofd Programma's en Internationale Operaties
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Hanna Lentz Programmamedewerker / campaigner
Programmamedewerker / campaigner
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs
Kate Nattrass Atema, Hoofd Programma Huisdieren
Hoofd Programma Huisdieren
Veterinarian, DVM, PhD
Veterinarian, DVM, PhD
Nancy Barr, Programmaleider Animal Action Educatie
Programmaleider Animal Action Educatie
Rebecca Brimley, Programma adviseur
Programma adviseur
Hoofd Noodhulpteam