Eigenaar gearresteerd, honderden verwaarloosde katten in Florida eindelijk gered

Eén van de geredde en opgevangen katten in Florida. c. ASPCA/Mike BizelliWe zijn hier ondanks de regen die hier met bakken uit de hemel komt, omdat honderden katten dringend onze hulp nodig hebben. Het is onze tweede dag in de stad Lee in het noorden van Florida. Ik geef leiding aan tien hulpverleners die assisteren bij de redding van honderden, ja u hoort het goed: honderden katten, en twee honden. De dieren zaten onder onhygiënische omstandigheden in een overvol kattenopvangcentrum, genaamd Caboodle Ranch.

We zijn hier op verzoek van de ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) die op haar beurt weer door het Madison County Sheriff's Office en de Madison County Animal Control is ingeschakeld voor deze enorme klus.

Waarom is het zo’n enorme klus?

Dit is de eerste keer dat we in actie komen voor zo'n groot aantal katten. We staan klaar om niet minder dan 700 dieren over te plaatsen en tijdelijk op te vangen, een niet geringe opgave!

Vandaag verzamelen we in deze omvangrijke faciliteiten bewijsmateriaal van strafbare feiten en werken we hard om de mensen die al die katten (en twee honden) deze nachtmerrie hebben bezorgd, voor het grecht te dagen. Het regent onophoudelijk, maar dat houdt ons niet tegen!

Met dit weer is het veel moeilijker om de situatie in kaart te brengen en bewijs veilig te stellen, maar we doen er alles aan om ons werk goed te doen.

Katten in kritieke toestand worden snel door IFAW-hulpverleners meegenomen voor directe medische zorg. Terwijl ik de katten meedraag, hoor ik ze soms piepen, maar meestal hoor ik helemaal niks.

Het maakt me verdrietig om alleen de regendruppels op de draagmanden te horen vallen. Alsof het dier dat er in zit niet meer de energie kan opbrengen om geluid te maken, of zelfs het laatste beetje wil tot overleven heeft verloren.

De stilte benadrukt de urgentie van de situatie en verhoogt mijn concentratie. Er zijn zoveel zieke katten die niet eens meer de energie hebben om te schuilen voor de storm. Ik loop tussen hen door en verzeker ze steeds met zachte stem dat alles goed komt.

De oprichter van de Caboodle Ranch is inmiddels gearresteerd. Er lopen meerdere aanklachten van dierenmishandeling tegen de man die duidelijk niet meer in staat was goed voor deze dieren te zorgen.

Tot nu toe hebben we katten gezien met infecties aan de bovenste luchtwegen en ooginfecties. Sommige katten zijn er helaas erg slecht aan toe, andere dieren zijn simpelweg bezweken aan de gevolgen van verwaarlozing en slechte verzorging.

De dieren die hun beproeving wel hebben overleefd, krijgen de best mogelijke zorg. Hulpverleners van het IFAW helpen bij de opvang, zodat ze uiteindelijk binnen afzienbare tijd een veilig, liefdevol thuis krijgen.

Blijf ons volgen voor meer nieuws van de IFAW-medewerkers en vrijwilligers op locatie, die assisteren bij de redding van honderden katten in het noorden van Florida.

-- SW

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie