DIAVOORSTELLING: Hoop en voedsel voor duizenden dieren in Pakistan

Het IFAW blijft steun geven aan hulpacties in Pakistan, waar inmiddels meer dan 8 miljoen mensen door de moessonoverstromingen zijn getroffen en meer dan 500 mensen zijn omgekomen. Ook tienduizenden dieren zijn bij de ramp gedood en de dieren die de overstromingen wél hebben overleefd, worstelen nu om te overleven.

Met Fase I van het IFAW Noodhulpplan, onder leiding van onze lokale partnerorganisatie de Ravi Foundation, zijn meer dan 15.000 kleine en grote dieren bereikt die dringend medische zorg, voedsel en schoon water nodig hadden. De hulp concentreert zich op het zwaarst getroffen gebied in de laag gelegen kustgebieden van de provincie Sindh. Alleen hier al leven meer dan 250.000 mensen in noodkampen.

Toen de noodhulp overging in opbouwwerk verspreid over heel Pakistan, stelde het IFAW geld beschikbaar voor Fase II, waarmee duizenden dieren werden voorzien van dringend noodzakelijk voedsel, 'Wanda' genaamd. Alleen al in de provincie Punjab is meer dan 200.000 hectare aan gewassen door de overstromingen vernietigd. Het gevolg is dat zelfs niet langer in de meest basale behoeften van de dieren kan worden voorzien.

Het IFAW en de Ravi Foundation maken het verschil voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, door nieuwe hoop en voedsel te bieden waar dat zo hard nodig is.

--SW

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Hoofd Programma Noodhulp
Hoofd Programma Noodhulp
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie