BEKIJK DE VIDEO: Olifanten zijn de architecten van de savanne, de hoveniers van het bos

Olifanten worden als "sleutelsoort" beschouwd, omdat ze een cruciale rol spelen bij de instandhouding van de biodiversiteit in de gebieden die ze doorkruisen.

Zonder olifanten zou de savanne een eindeloze, onaantrekkelijke rimboe zijn en je zou er als boer, als graasgebied voor je vee, ook niet veel aan hebben. In het bos groeien tientallen belangrijke soorten hardhoutbomen die zich alleen maar kunnen voortplanten als de zaadjes door het darmkanaal van een olifant zijn gepasseerd. Die zaadjes worden vaak op vele kilometers afstand verspreid van de plek waarop ze werden gegeten.

Als we geen olifanten hadden, zou de wereld heel wat armer zijn – dat is een van de dingen die onderzoeker Vicky Fishlock ons in deze video wil laten zien…. het is de moeite waard.

Ook u kunt olifanten beschermen. Als u op safari wilt gaan, zorg er dan voor dat dit een ecologisch verantwoorde safari is. Uiteraard mag u altijd een gift overmaken en u kunt natuurlijk altijd uw familie, vrienden en bekenden erop wijzen hoe noodzakelijk het is om olifanten te beschermen tegen ivoorstropers en vernietiging van leefgebieden.

--CM

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Faye Cuevas, Esq.
Stafchef, International Fund for Animal Welfare
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Hoofd Internationale Bedrijfsvoering
Rikkert Reijnen, Manager Campagnes, IFAW Netherlands
Campaigner, IFAW Nederland
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie