Animal Action Week beleeft dit jaar alweer zijn twintigste editie

De Animal Action Week, die op 1 oktober van start is gegaan, heeft dit jaar een extra feestelijk tintje: we vieren alweer de 20e verjaardag van IFAW’s internationale Animal Action Educatieprogramma. Met dit programma bereiken we jaarlijks wereldwijd meer dan 5.000.000 jonge mensen, hun ouders en docenten.

De campagne van dit jaar mag rekenen op de steun van acteur en natuurbeschermer Leonardo DiCaprio. Het centrale thema is olifanten, de grootste landdieren op onze planeet en – zoals ik kortgeleden aan den lijve heb mogen ondervinden – ook één van de meest innemende diersoorten die we kennen.

Toen ik in het noorden van Botswana de medewerkers van ons olifantenprogramma bezocht, mocht ik met ze mee naar de Chobe rivier. Hier werden we getrakteerd op een prachtige aanblik: een olifantenfamilie die zwemmend de rivier overstak. Ik zag ze afwisselend omhoog en omlaag gaan, in hun eigen olifantenversie van de menselijke vlinderslag, aan alle kanten omringd door waterbuffels, waterbokken, nijlpaarden en krokodillen.

Helaas zijn de berichten over olifantenfamilies in een heleboel andere gebieden heel wat minder opwekkend. Alleen al in het afgelopen jaar zijn in Afrika naar schatting 3.000 olifanten gedood om hun ivoor – en in veel gevallen bleven kalfjes achter die nauwelijks kans maakten om het zonder hun moeder te redden. En het aantal olifanten dat gedood wordt, blijft alsmaar stijgen.

Om een betere toekomst voor de olifanten veilig te stellen, is educatie vanaf een zo jong mogelijke leeftijd van levensbelang, daar zijn wij van overtuigd. Daarom stellen we in 18 landen gratis Animal Action lesmateriaal in acht talen beschikbaar aan docenten en ouders – zoals het nieuwe lesprogramma Grote slurven, kleine verhalen voor de jongsten, en Olifanten, om nooit te vergeten voor de oudere leerlingen.

We zijn ontzettend blij dat we opnieuw op de steun van Leonardo DiCaprio kunnen rekenen, als internationaal ambassadeur voor ons Animal Action Educatieprogramma. De manier waarop hij zich inzet voor het welzijn van de olifanten, is een voorbeeld voor de volgende generatie. En daarmee helpt hij ons nieuwe voortrekkers op het gebied van natuurbescherming bewust te maken en te inspireren.

Met zijn steun hebben we het afgelopen jaar wereldwijd 50.000 leerlingen weten aan te spreken. Zij hebben beloften ondertekend, creatieve werkstukken gemaakt, en brieven geschreven, en zich daarmee solidair getoond met het werk van het IFAW ter bescherming van olifanten tegen stropersactiviteiten, verlies van leefgebieden en andere bedreigingen.

Neem een moment de tijd om deze video te bekijken, en maak kennis met onze Animal Action lesprogramma’s, speciale evenementen en jongerenactiviteiten in 18 landen.We wensen onze 'jarige' Animal Action Week nog vele voorspoedige jaren toe!

--AD

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie