IFAW-vertegenwoordiger Japan

Naoko Funahashi

IFAW-vertegenwoordiger Japan

Werkterrein
Naoko Funahashi studeerde aan de St. Paul Universiteit in Tokio, Japan. Sinds 1994 werkt ze bij IFAW, nadat ze eerder 5 jaar ervaring opdeed als PR-medewerker bij het Wereld Natuur Fonds in Japan. Ook werkte ze bij Greenpeace, waaronder 6 jaar als campaigner met een specialisatie in walvissen en Antarctica en had ze de leiding over de Antarctic Anti-Whaling Expeditions. Daarnaast werkte ze als freelance journaliste.

Funahashi heeft lezingen gegeven over walvissen, NGO's en natuurbescherming op verschillende universiteiten en andere scholen als deeltijd docent. Ze is benoemd tot directeur van de Whale Conservation Coalition van Japan, welke in 2001 werd opgericht door IFAW en vijf andere Japanse NGO's.

Ze heeft 23 jaar lang deelgenomen aan de International Whaling Commission en werd in 2002 uitgenodigd voor de wetenschappelijke commissie. Funahashi is auteur en co-auteur van diverse IFAW-rapporten en wetenschappelijke artikelen over walvisvlees voor consumptie in Japan en Zuid-Korea en onderzoeken over de vervuiling van walvis- en dolfijnvlees (kwik en andere zware metalen).

Ook werkt ze aan duurzame manieren van walvisspotten in Japan. Ze organiseerde IFAW's International Whale Watching Conference in Japan en ze helpt andere organisaties en gebieden op het gebied van walvistoerisme.

 

 

.

Press contact

Contactpersoon voor Naoko Funahashi:
Kerry Branon
IFAW Hoofdkantoor
Tel: +1-508-744-2068
Email: kbranon@ifaw.org