Elena Zharkova

Communicatiemedewerker, Rusland

Werk

Als medewerker communicatie, online campagnes en marketing voor het IFAW in Rusland, onderhoudt Elena mediacontacten, ontwikkelt ze promotie- en educatiemateriaal en schrijft ze blogs voor zowel de Russische als de internationale website. Ze was actief betrokken bij de succesvolle campagne om de jacht op beren in winterslaap te stoppen, waardoor elk jaar veel berenwelpjes wees werden, en bij de campagne tegen de jacht op jonge zeehonden aan de Russische kust.

Ze werkt mee aan campagnes om tijgers in Rusland te beschermen, ze organiseerde bijvoorbeeld de jaarlijkse Tiger Day in Vladivostok en het Tiger Forum in St. Petersburg in 2010. Elena zet zich ook in voor publieksbewustwordingscampagnes op het gebied van walvissen, zoals een jaarlijkse expeditie om de kleine groep walvissen te onderzoeken die bedreigd worden door de boringen naar gas en olie voor de kust van de Sakhalin-eilanden.

Elena heeft de leiding over het Animal Action Eduactie programma is Rusland. Dit programma, waaraan inmiddels 2000  organisaties en 500.000 deelnemers aan mee doen, zorgt ervoor dat kinderen betrokken raken bij het beschermen van wilde diere en hun leefomgeving.

Ook organiseert ze publieksacties, persconferenties en bezoeken in Rusland. Ze vertegenwoordigt het IFAW tijdens evenementen, plant interviews, schrijft persberichten en promotiemateriaal.

Achtergrond

Assistent communicsatie, IFAW Rusland

Coördinator Animal Action Education, IFAW Rusland

Opleiding

Master of Arts (MA) Communication, Moscow PsychologiesUniversity, Russia

Master of Science (MSc), Political Science, Higher School of Economics, National Research University, Russia