James Pirnay, EU Beleidsmedewerker

James Pirnay

EU Beleidsmedewerker

James Pirnay is beleidsmedewerker op het gebied van gezelschapsdieren en educatie op het IFAW-kantoor in Brussel. Hij werkt sinds vier jaar bij het IFAW.

James helpt met het zoeken naar humane oplossingen voor gemeenschappen in Europa die kampen met hun honden- en kattenpopulaties. Hij maakt ook deel uit van het adviesteam op het gebied van gezelschapsdieren. Het adviesteam werkt aan de ontwikkeling, verfijning en de verspreiding van IFAW’s visie op huisdierenbeleid.

In 2011 was James verantwoordelijk voor de Europese lancering van IFAW’s Animal Action Education programma (AAE). Het programma richt zich op Europese scholen en internationale scholen in Europa. Daarnaast werkt hij met

James werkte binnen het IFAW eerder mee aan projecten over zeehonden, walvissen, wildlife criminaliteit en bewustwordingscampagnes.

Voordat hij bij het IFAW kwam werken, had James de leiding over een organisatie die educatie en participatie promoot op Belgische scholen.

James studeerde Antropologie aan de Universiteit van Brussel en de Universiteit van Perugia in Italië. Het onderwerp van zijn proefschrift  was  ‘Anthropomorphism of the dog in Western Culture. Study case: The treatment of its death in pet cemetery’.

Op zijn 22ste fietste James 17.000 kilometer, van Brussel naar Kaapstad. Tijdens zijn twee jaar durende reis hielp hij mee om bonobo’s in Congo te redden. Later deed hij vrijwilligerswerk en redde hij vogels van de olieramp die in 2002 de kust van Galicië bedreigde.

James spreekt vloeiend Frans, Engels, Italiaans en Spaans en heeft een goede kennis van het Nederlands.