Thom Maul, Hoofd Financiën

Thom Maul

Hoofd Financiën

Werkterrein

Toen Thom bij het IFAW begon was hij verantwoordelijk voor de inrichting van de financiële administratie, het opstellen van jaarrekeningen, het beleid inzake beleggingen en investeringen en de naleving van fiscale en overige wet- en regelgeving. Vanuit het besef dat een transparante financiële verslaglegging van cruciaal belang is voor het vertrouwen van donateurs, heeft Thom zich bijzonder ingespannen om de kwaliteit en efficiency van de financiële verslaglegging en externe verantwoording te verbeteren.

Later werd Thom aangesteld als Hoofd Financiën van het IFAW. In die functie geeft hij leiding aan een financieel team dat uit ca. 20 professionals bestaat. Zij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van de 14 kantoren elders in de wereld op financieel-administratief gebied.

Voordat Thom bij het IFAW in dienst kwam, maakte hij carrière in de sectoren financiële dienstverlening en accountancy. Tijdens de acht jaar dat hij bij KPMG werkte – een van de grootste accountantskantoren ter wereld – behaalde hij zijn diploma als CPA (openbaar accountant) en klom hij op tot Senior Manager. Twee van die acht jaar werkte hij in Amsterdam in het kader van een internationale opdracht. Hij adviseerde daar multinationale ondernemingen inzake de Amerikaanse regelgeving rond administratieve verantwoording en verslaglegging.

Achtergrond

  • Reporting and Compliance Officer, IFAW, USA
  • Senior Manager-Assurance, KPMG, LLC, USA
  • Collateral Examiner, Key Bank, USA

Opleiding

  • Bachelor of Science (BS), State University of New York-Oswego, USA Certified Public Accountant, New York State License, USA

Mediacontact

Contactpersoon voor Thom Maul:
Kerry Branon
IFAW Hoofdkantoor
Tel: +1-508-744-2068
Email: kbranon@ifaw.org