IFAW Hunt Watch 2008 - Voorbereiding voor de start van de jacht

PodcastHet HuntWatch team is aangekomen in Charlottetown en begonnen met de voorbereiding voor de jacht. Vandaag hebben we de coördinaten van de kustwacht gekregen waar de belangrijkste groepen zeehonden zich bevinden.

Beide IFAW helikopters zijn vandaag uitgevlogen. Één helikopter vertrok met het communicatieteam bestaande uit Stewart Cook (fotograaf), Chris Nickless (cameraman)en Sheryl Fink (campaigner)en in de andere helikopter Robbie Marsland (directeur IFAW Engeland), Cheryl Jacobson (coördinator zeehondenteam) en ik zelf.

De meeste zeehonden zitten vlak bij de kust dit jaar, tussen het oostelijke puntje van Prins Edward eiland en Cape Breton en er waren redelijk veel zeehonden te zien in dit gebied. Er is dit jaar kwalitatief goed ijs, dus konden we veilig landen.

Morgen hebben onze piloten een afspraak met het D.F.O. (Canadees ministerie van LNV) om vergunningen te regelen voor de ochtend. We zijn van plan beide helikopters in te zetten voor meer observatie en documentatie van de zeehondengroep in de namiddag. Sheryl Fink reist mee met het SKY TV team om interviews regelen voor hun bemanning en op te treden als hun ijsgids.

De startdatum is nog niet officieel, maar we blijven anticiperen dat de jacht aanstaande donderdag, 27 maart begint. Het D.F.O. heeft morgen overleg over een mogelijke startdatum. Komt u morgen terug voor meer nieuws!

Comments: 1

 
Anonymous
10 years ago

es indignante que seres vivos como estos sufran tanto, recuerden que ellos tambièn sienten al igual que nosotros.
Castigo justo para las personas que hacen estas atrosidades.

Post a comment