Rusland verbiedt de jacht op zeehonden, onder 1 jaar

De Russische minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Ecologie Yuriy Trutnev kondigde vandaag een volledig verbod aan op de jacht op alle zadelrobben minder dan één jaar oud. Dit historische besluit om een einde te maken aan de Russische zeehondenjacht, werd toegejuicht door het IFAW (International Fund for Animal Welfare) dat al jaren in Rusland, Canada en in de hele wereld een einde probeert te maken aan de commerciële zeehonden jacht.

"De bloedige slachting, het doden van de weerloze dieren, dat niet eens een 'jacht' kan worden genoemd, is nu verboden in Rusland, net als in de meeste ontwikkelde landen. Het is een serieuze stap in de richting van het behoud van de biodiversiteit in Rusland ", verklaarde minister Trutnev.

“We zijn enorm blij dat de Russische regering eindelijk haar belofte nakomt om de zadelrobben te beschermen,” zei Rikkert Reijnen, beleidsmedewerker IFAW Nederland.

Het IFAW werkt al 15 jaar in Rusland om een einde aan deze wrede slachting te maken en de protestacties, door heel Rusland, onder de naam " Do not hit the one who is down!", waren mede beslissend voor dit verbod. In meer dan 25 steden werd op 15 maart actie gevoerd.

De Russische oppositie tegen de zeehondenjacht is aanzienlijk gegroeid in het afgelopen jaar.

Trutnev bedankte het IFAW, andere NGO’s en de Russische bevolking voor de steun voor dit verbod. "NGO’s bleven hun positie tegen deze jacht uitdragen, ze zorgden voor bewustwording en hebben op alle mogelijke manieren bijgedragen aan het instellen van het verbod op de zeehondenjacht in Rusland”.

"Het is nu tijd dat Canada volgt en voor eens en altijd een einde maakt aan hun wrede zeehondenjacht, " voegde Reijnen toe. "Deze jacht is overbodig – ze ondersteunt slechts de handel in zinloze luxe producten.

Later deze maand begint Canada's commerciële zeehondenjacht aan de oostkust van Canada. Vorig jaar werden meer dan 217.000 zadelrobben gedood, 99,8% van die zijn niet ouder dan 3 maanden.

Voor media gerelateerde vragen:
Petra Verkerk
Tel: + 31 70 335 50 11
Mobile: + 31 6 14 15 47 58
Email: pverkerk@ifaw.org

Post a comment