Alles over uw nalatenschap

Geef de dieren een toekomst

Help ons alstublieft de toekomst van dieren en leefgebieden veilig te stellen. Dit kan gemakkelijk via een opname van het IFAW in uw testament met een legaat of een erfstelling. Uw nalatenschap kan van levensbelang zijn voor de talloze dieren die het IFAW redt en beschermt. Momenteel helpen we zelfs één op de zes dieren door middel van een nalatenschap.
 

~ "Na het overlijden van mijn moeder besefte ik maar al te goed dat ik zaken rondom mijn nalatenschap goed moest gaan regelen. Mijn man en ik wilden iets moois achterlaten. En omdat we geen kinderen hebben, en natuur en dieren heel belangrijk vinden, hebben we besloten het IFAW in ons testament op te nemen. Samen met een goede, betrouwbare dierenwelzijnsorganisatie, die de faciliteiten en kennis heeft om dieren van groot tot klein te beschermen, wil ik blijven helpen. Nu, maar ook als ik er niet meer ben"~
Ivonne Kruisland

 


 

De verschillende mogelijkheden

Zowel voor een legaat als voor een erfstelling moet een testament opgemaakt worden bij de notaris. De kosten variëren per notaris, maar liggen gewoonlijk rond de €100-€200. Het maakt niet uit of u veel of weinig geld en bezittingen heeft, via een testament bepaalt u zelf wat er mee gebeurt. Als u geen testament laat opstellen, wordt uw bezit verdeeld op de manier die in de wet is vastgelegd, naar uw naaste familie of naar de Nederlandse Staat. Dit kan anders zijn dan eigenlijk uw bedoeling is. 

Een legaat aan het IFAW is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om te waarborgen dat de dieren nog lang op uw bescherming kunnen rekenen.

U kunt het IFAW via uw testament op verschillende manieren steunen. 
1) In de vorm van een geldbedrag (een legaat)
2) In de vorm van bezittingen
3) Als percentage van uw nalatenschap (een erfstelling)

 

~"Wij steunen het IFAW omdat het IFAW een buitengewoon belangrijke schakel is in de strijd om dierenleed wereldwijd te gaan. Opvang en opvoeding gaan samen bij het IFAW en deze bijzondere aanpak is het die ons zeer aanspreekt. Waar mogelijk steunen wij de organisatie, en willen wij iedereen oproepen om hetzelfde te doen. Doneer, draag de boodschap van het IFAW uit, gebruik de stickers, doe wat u kunt, zet ze in uw testament en help hen te doen waar ze zo goed in zijn: dieren helpen!"~ 
Ruth Ellens en Nathan Baan

 

Uw testament aanpassen

Als u al een testament heeft opgesteld, kan uw notaris dit heel eenvoudig aanpassen. U kunt te allen tijde uw testament wijzigen of aanvullen als het niet meer overeenkomt met uw wensen.

Meer informatie

Officiële naam: Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare)
ANBI: Het IFAW is een geregistreerde charitatieve instelling en heeft een ANBI-status
Fiscaal nummer: 5663453
KvK-nummer: 41096091
Contactgegevens: Javastraat 56, 2585 AR Den Haag

Speciaal voor donateurs hebben we een handig boek ontwikkeld: Mijn Nalatenschap - Een Persoonlijk Dossier. Wilt u dit boek aanvragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Arien van der Heijden via:

Adres: Javastraat 56, 2585 AR in Den Haag

E-mail: toekomstvoordedieren@ifaw.org
Tel: 070 335 5011

Of vul dit formulier in.