Welke pootafdruk laat u achter op onze planeet?

Via een testamentaire gift bouwt u mee aan een toekomst waarin dieren goed worden verzorgd en beschermd.

Uw testament biedt u een kans om uw persoonlijke erfenis, of zo u wilt: ´pootafdruk´, na te laten als een blijvend getuigenis aan wat voor u van waarde is.  

 

Door het IFAW in uw testament op te nemen, levert u een hele belangrijke bijdrage aan onze inspanningen om wereldwijd dieren te redden, te verzorgen en zo mogelijk weer uit te zetten.  Al met 1% van uw nalatenschap kunt u er mede voor zorgen, dat we tot in de verre toekomst dieren kunnen helpen.

 

Natuurlijk begrijpen we dat uw gezin en anderen die u lief zijn, vóórgaan als begunstigde. Maar als u daarnaast nog uw hart voor dieren zou kunnen laten spreken, zou dat ons geweldig helpen.  Desgewenst geven we u graag advies of meer informatie voordat u een besluit neemt.

 

~ "Na het overlijden van mijn moeder besefte ik maar al te goed dat ik zaken rondom mijn nalatenschap goed moest gaan regelen. Mijn man en ik wilden iets moois achterlaten. En omdat we geen kinderen hebben, en natuur en dieren heel belangrijk vinden, hebben we besloten het IFAW in ons testament op te nemen. Samen met een goede, betrouwbare dierenwelzijnsorganisatie, die de faciliteiten en kennis heeft om dieren van groot tot klein te beschermen, wil ik blijven helpen. Nu, maar ook als ik er niet meer ben"~
Ivonne Kruisland

 


 

De verschillende mogelijkheden

 

Zowel voor een legaat als voor een erfstelling moet een testament opgemaakt worden bij de notaris. Het maakt niet uit of u veel of weinig bezittingen heeft, via een testament bepaalt u zelf wat er mee gebeurt. Als u geen testament laat opstellen, wordt uw bezit verdeeld op de manier die in de wet is vastgelegd, naar uw naaste familie of naar de Nederlandse Staat. Dit kan anders zijn dan eigenlijk uw bedoeling is. 

 

Een legaat (vast geldbedrag of goed) aan het IFAW is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om te waarborgen dat de dieren nog lang op uw bescherming kunnen rekenen. U kunt het IFAW natuurlijk ook (mede-)erfgenaam maken. Als u al een testament heeft opgesteld, kan uw notaris dit heel eenvoudig aanpassen. U kunt te allen tijde uw testament wijzigen of aanvullen als het niet meer overeenkomt met uw wensen. 

 

Wilt u het IFAW opnemen in uw testament, gebruikt u dan onderstaande gegevens: 

  • Officiële naam: Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare)

  • ANBI: Het IFAW is een geregistreerde charitatieve instelling en heeft een ANBI-status

  • Fiscaal nummer: 5663453

  • KvK-nummer: 41096091

  • Contactgegevens: Javastraat 56, 2585 AR Den Haag

 

~"Wij steunen het IFAW omdat het IFAW een buitengewoon belangrijke schakel is in de strijd om dierenleed wereldwijd te gaan. Opvang en opvoeding gaan samen bij het IFAW en deze bijzondere aanpak is het die ons zeer aanspreekt. Waar mogelijk steunen wij de organisatie, en willen wij iedereen oproepen om hetzelfde te doen. Doneer, draag de boodschap van het IFAW uit, gebruik de stickers, doe wat u kunt, zet ze in uw testament en help hen te doen waar ze zo goed in zijn: dieren helpen!"~ 

Ruth Ellens en Nathan Baan

 

Regel uw testament eenvoudig online

Overweegt u het IFAW te laten delen in uw nalatenschap? Dan kunt u gebruik maken van NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Klik op het logo en kijk hoe gemakkelijk u zelf uw testament kunt regelen.

 

Meer informatie

Officiële naam: Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare)
ANBI: Het IFAW is een geregistreerde charitatieve instelling en heeft een ANBI-status
Fiscaal nummer: 5663453
KvK-nummer: 41096091
Contactgegevens: Javastraat 56, 2585 AR Den Haag

Speciaal voor donateurs hebben we een handig boek ontwikkeld: Mijn Nalatenschap - Een Persoonlijk Dossier. Wilt u dit boek aanvragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Arien van der Heijden via:

Adres: Javastraat 56, 2585 AR in Den Haag

E-mail: toekomstvoordedieren@ifaw.org
Tel: 070 335 5011

Of vul dit formulier in.