Reservaten en corridors mogelijk maken

In 2006 hebben we twee nationale parken helpen opzetten in het Primorje-district in Rusland, een beschermde leefomgeving voor tijgers.

We hebben vergelijkbaar werk gedaan in India, het land waar de grootste resterende tijgerpopulatie ter wereld leeft. We hebben er mede voor gezorgd dat het Manas Nationaal Park, een beschermd gebied en een leefomgeving voor tijgers in het noordoosten van India, drie keer zo groot is geworden. We hebben geholpen bij het verhuizen van een dorp vanuit het Sariska-tijgerreservaat om zo de weg vrij te kunnen maken voor nieuwe tijgers, nadat de plaatselijke tijgerpopulatie was uitgemoord door stropers. 

Bij de samenwerking tussen het IFAW en het Wildlife Trust of India (IFAW-WTI) zijn er minimaal 88 cruciale olifantencorridors vastgesteld in India. Deze zijn gedocumenteerd in de IFAW-WTI-publicatie Right of Passage: Elephant Corridors of India.

Het WTI heeft met behulp van het IFAW en andere goede doelen via het aankopen van privégrond en het faciliteren van vrijwillige repatriëring de volgende gebieden kunnen beschermen:

  • De Kollegal-corridor in Karnataka
  • De Wayanad-corridor in Kerala
  • De Siju-Rewak-corridor in Meghalaya

Er wordt gewerkt aan het beschermen van nog meer land.

Deze plannen zijn oorspronkelijk gemaakt met het oog op de olifanten, maar zijn ook gunstig voor andere wilde dieren, zoals tijgers en hun prooi.

We hebben campagne gevoerd om nog een aantal beschermde gebieden te ontwikkelen of te verbeteren, zoals: