Elk jaar weer redt het IFAW olifanten, beren, tijgers, neushoorns en andere in het wild levende dieren die anders om zouden komen. We zorgen dan net zo lang voor ze tot ze eraan toe zijn om weer in de natuur te worden uitgezet.

Soms kan een dier dat gered is niet naar de natuur terug, omdat zijn verwondingen te ernstig zijn of omdat hij al te lang in gevangenschap heeft geleefd. In zulke gevallen plaatsen we zo'n dier in een toevluchtsoord waar het de rest van zijn leven optimaal wordt verzorgd. Het IFAW biedt in samenwerking met een groot aantal verschillende organisaties noodhulp aan dieren en streeft ernaar het welzijn van dieren te bevorderen aan de hand van effectief gebleken methoden en beproefde protocollen. Klik hier voor meer informatie over dit werk.

Naast het redden van dieren besteden we ook aandacht aan de oorzaken waardoor dieren hun omgeving moeten ontvluchten, zoals teloorgang van leefgebieden, jacht die dieren tot wees maakt, conflicten tussen mensen en dieren en andere factoren die het voortbestaan van dieren bedreigen. We zetten ons ook in voor de instandhouding van in het wild levende soorten en voor biodiversiteit.

Rehabilitatie- en uitzettingsprojecten

Olifantenweeshuis, Zambia

Opvangcentra voor wilde dieren, India

Opvangcentrum voor beren, Tver-district, Rusland

Opvangcentrum voor grizzlyberen, Canada

Opvangcentrum voor roofvogels, Beijing, China

Rehabilitatie van tijgers, Rusland

Overplaatsingen

Bosolifanten in Ivoorkust

Bosolifanten in Malawi

Gorilla's in Congo

Gibbons in India

Opvang

Redding voor chimpansees in Uganda

 

 

Word donateur

Ons werk kunnen wij niet doen zonder uw steun. Steun ons, word donateur en help de dieren.

Andere manieren om te doneren