Mijn buren, de olifanten

We beschermen wat we waarderen en we waarderen wat we kennen. Jammer genoeg hebben veel kinderen in landen waar de olifant voorkomt, nog nooit een olifant in het echt gezien noch weten ze met welke bedreigingen olifanten worden geconfronteerd.

Zonder goede voorlichting bestaat de kans dat de jongere generatie de olifant in de toekomst niet zal beschermen. In het jaar 2050 – de schoolkinderen van nu zijn dan 50 jaar – zullen zij verantwoorde beslissingen moeten nemen over het lot van de olifanten.

My Elephant Neighbours Slideshow

Het IFAW steunt het programma, Mijn buren, de olifanten, dat wordt uitgevoerd door onze partnerorganisatie “Des Eléphants & des Hommes”. Door Afrikaanse schoolkinderen voor te lichten en ze te inspireren om de natuurbeschermers van morgen te worden, helpen we mee aan een betere toekomst voor de olifanten! Educatie is de eerste stap naar een langdurig, harmonieus samenzijn tussen mensen en olifanten.

Het doel van het programma Mijn buren, de olifanten is onderwijs te geven gericht op met name 10-jarige leerlingen die in landen wonen waar olifanten leven, hun ouders en hun docenten.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u meer informatie over hoe uw klas, groep of school een klas schoolkinderen in Burkina Faso kan ondersteunen op hun weg naar een betere bescherming voor olifanten? Download hier de Mijn buren, de olifanten folder.

My Elephant Neighbour Children's Book

De steun van het IFAW bestaat o.a. ook uit het drukken en verspreiden van het geïllustreerde kinderboek Mijn buren, de olifanten, waardoor leerlingen meer gaan nadenken over hun toekomst met olifanten. Dit geweldige boek is speciaal geschreven voor Afrikaanse schoolkinderen die deelnemen aan het programma.

Maar u kunt hier het boek ook bekijken in het Engels, Frans en Chinees.

Des Eléphants & des Hommes