IFAW helpt dieren in nood na orkaan Katrina

vrijdag, 2 september, 2005
Den Haag
Honderden katten en honden hebben dringend hulp nodig in de door de orkaan Katrina getroffen gebieden. Deskundigen schatten in dat in de komende dagen er nog honderden hulpbehoevende dieren bijkomen. Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) stuurt in reactie op deze ramp een internationaal Noodhulpteam om te helpen bij de reddingsoperaties. Dit team kwam ook in actie in Azië na de allesverwoestende tsunami.
Na natuurrampen worden huisdieren vaak vermist of hebben eigenaren als gevolg van verplichte evacuaties hun dieren moeten achterlaten. Lokale dierenbeschermingsorganisaties, waarvan de eigen faciliteiten verwoest zijn, hebben de steun van het IFAW ingeroepen bij deze noodsituatie. Het IFAW stuurt een noodhulpvoertuig uitgerust met goederen, dierverzorgingsmiddelen en zoek- en reddingsinstrumenten. Tevens zal een team van deskundigen helpen bij de reddingsacties en de dieren na de nodige verzorging overbrengen naar tijdelijke opvangcentra.
“Het is verschrikkelijk dat mensen hun huis en bezittingen hebben verloren. We hopen dat we in ieder geval hun huisdieren kunnen redden en zo enige hoop bieden tijdens deze ramp”, zegt Marcel Bertsch, directeur van het IFAW-kantoor in Nederland. “Het IFAW doet er alles aan om zoveel mogelijk huisdieren met hun bezorgde eigenaren te herenigen en hulp te bieden waar nodig”.
Bij rampgevallen zijn vaak zowel mensen als dieren slachtoffer en hebben derhalve hulp nodig. Huisdieren dienen niet alleen gered te worden om het leven van het dier zelf, maar ook ter wille van hun eigenaren. Het is zelfs zo dat de redding van dieren vaak een rol speelt bij de wederopbouw van gemeenschappen en die van het leven van mensen gezien de mentale steun.
Einde

Post a comment

Mediacontact

Yvette Brook (IFAW, Nederland)
Contact phone:
+070 335 50 11
Mobiele telefoon:
+06 12 991 703
Contact email:

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie