Rusland verbiedt jacht op beren in wintertijd

dinsdag, 15 maart, 2011
(Moskou) – Vandaag werd in Rusland nieuwe wetgeving ingevoerd, die daadwerkelijk een einde maakt aan de wrede jacht op beren tijdens de winterslaap. Door deze jacht verliezen pasgeboren beertjes hun moeder en komen vervolgens van de honger om of vriezen dood.

Sinds 1995 voert het IFAW campagne om een einde te maken aan deze winterjacht en vangt weesbeertjes op om ze te rehabiliteren en weer uit te zetten in de vrije natuur. Tot nu toe heeft het IFAW met succes meer dan 150 weesbeertjes uitgezet.

“Deze nieuwe wetgeving is een gigantische stap vooruit voor dierenwelzijn in Rusland en laat zien dat het Russische volk tegen deze jacht is.” volgens Dr. Masha Vorontsova, directeur van IFAW Rusland. Het Russische kantoor van het IFAW heeft meer dan 400.000 handtekeningen tegen deze berenjacht ingezameld en deze ingediend bij het Ministerie van Natural Resources.

Door deze nieuwe wet wordt het jachtseizoen aanzienlijk verkort en wordt in het bijzonder het winterseizoen uitgesloten, wanneer beren hun winterslaap houden. De bruine beer mag worden bejaagd tijdens twee verschillende periodes: 1 april tot 31 mei en vanaf 1 augustus tot 30 november. De jacht op de Aziatische zwarte beren is nu alleen toegestaan van 1 augustus tot 30 november.

In aanvulling op het verbod op de jacht in de winter is het nu illegaal om te jagen op beren die minder dan een jaar oud zijn en vrouwtjes met jongen jonger dan een jaar.

Post a comment

Mediacontact

Rikkert Reijnen
Contact phone:
+ 31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+ 31 6 245 80 029
Contact email: