40 kg Ivoor in beslag genomen in Parijs

vrijdag, 11 maart, 2011
Afgelopen dinsdag hebben Franse douaniers 40 kg ivoor in beslag genomen in een privéwoning in Parijs. De illegale handelswaar bestond uit complete slagtanden van olifanten en verschillende ivoren beelden, zoals krijgers en religieuze figuren. Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) is verheugd met deze inbeslagname, maar waarschuwt dat dit ivoor slechts het topje van een gigantische ijsberg is.

Rikkert Reijnen van het IFAW Nederland: “Jaarlijks worden duizenden olifanten afgeslacht voor hun ivoor. Het begint in Afrika waar georganiseerde milities en bendes olifanten stropen. Ze zijn uit op het ivoor van de dieren. Het ivoor wordt gesmokkeld voor grote bedragen waarbij de eindmarkt in China, Japan en Europa ligt”.

En niet alleen olifanten lopen gevaar. Elk jaar sterven tal van parkwachters in hun strijd tegen ivoorstropers, die steeds vaker zwaar zijn bewapend.

Olifanten lopen in regio’s van het Afrikaanse continent het risico voorgoed te verdwijnen. Dit is met name het geval in west en centraal Afrika. En hoewel het IFAW al meer dan 10.000 parkwachters heeft opgeleid om de illegale handel in wilde dieren te bestrijden, moet nog veel meer gebeuren.

Post a comment

Mediacontact

Rikkert Reijnen
Contact phone:
+ 31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+ 6 245 80 029
Contact email: