Kinderen roepen op tot actie tijdens Tijger Top

dinsdag, 23 november, 2010
St. Petersburg - Zondag is in St. Petersburg de Tijger Top 2010 gestart. Natuurbeschermers, deskundigen en de leiders van de dertien landen waar de tijger nog voorkomt zijn hierbij aanwezig. Ze werden begroet met een videoboodschap van kinderen uit 15 landen. Deze boodschap is opgenomen door het IFAW (International Fund for Animal Welfare) voor het Kids voor Tijgers-project.

Met schreeuwen, brullen, gedichten, liedjes en emotionele oproepen laten kinderen vanuit Rusland, India, China Indonesië, Amerika, Europa, Afrika en het Midden-Oosten de deelnemers aan de Tijger Top weten dat ze op moeten komen voor de tijger, hun beloftes moeten nakomen en DE TIJGER MOETEN REDDEN!

“Het is ontroerend om naar deze kinderen te luisteren, sprekend in verschillende talen waarbij ze hun eigen unieke dingen zeggen over tijgers. Maar tegelijkertijd, vertellen al deze kinderen hetzelfde verhaal, dezelfde boodschap”, volgens IFAW Vice-president Azzedine Downes vanuit
St. Petersburg. De videoboodschappen zetten ook aan tot nadenken. Zo klonk tijdens de opening van de Tijger Top de stem van een kind uit Australië: “Als je een deel van de natuur afbreekt, breekt er stuk van jezelf ”

“Mensen moeten zich realiseren, dat als dieren in hun bosrijke omgeving kunnen blijven het ecosysteem intact blijft”, aldus de minister van bosbouw uit Nepal, Deepak Bohara. “Niet alleen tijgers profiteren van een sterk natuurbehoudprogramma, maar ook de mensen die in dezelfde omgeving wonen.”

Het Kids voor Tijgers-project is gemaakt door het IFAW als feature op de Tijger Top en is onderdeel van het jaarlijks terugkerende internationale “Animal Action Educatieprogramma”, waar ieder jaar meer dan 5.000.000 kinderen aan meedoen.

Op de derde dag van de Tijger Top zal, tijdens een sessie over voorlichting over tijgers, deze speciale video officieel worden overhandigd samen met het educatieprogramma.

Bekijk hier de videoboodschap :Kids voor Tijgers

Post a comment

Mediacontact

Rikkert Reijnen
Contact phone:
+ 31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+31 6 2458 0029
Contact email: