Vijf miljoen kinderen in 15 landen op de bres om tijgers te redden

maandag, 4 oktober, 2010
Den Haag – 4 oktober 2010) – Meer dan 5 miljoen schoolkinderen in 15 landen leren op te komen hoe ze in actie kunnen komen voor de in het wild levende tijgers. Ze doen mee aan de Animal Action Week van het IFAW (International Fund for Animal Welfare), een international educatieproject dat elk jaar wordt georganiseerd voor de volgende generatie natuur- en dierenbeschermers.

Het thema van dit jaar is “Born To Be Wild” en wijst op de alarmerende situatie van in het wild levende tijgers, die zich op de rand van uitsterven bevinden. Verlies van leefgebied en stroperij hebben ervoor gezorgd dat het aantal in het wild levende tijgers sterk is afgenomen. In 1900 leefden er ongeveer 100.000  tijgers in het wild in Azië, nu zijn dat er nog maar 3.000.

“Onderwijs is zo belangrijk voor ons werk om dieren in nood waar ook ter wereld te redden, dieren zoals de tijgers, "aldus Fred O'Regan, IFAW President en CEO. "We gaan een betere toekomst voor zowel dieren als mensen tegemoet, als we ook onze kinderen kunnen voorlichten en inspireren om zelf in actie te komen."

De week start met het internationaal onderwijsprogramma dat kinderen bereikt in acht talen op vijf continenten. Dit jaar is het thema Tijgers en dit thema valt samen met het Jaar van de Tijger volgens de Chinese maankalender. Ook valt de Animal Action Week samen met het Internationale VN Jaar van de Jeugd, dat tot doel heeft om jonge mensen een stem te geven in mondiale kwesties.


Als onderdeel van het VN Jaar van de Jeugd, lanceert het IFAW de Kids voor Tijgers campagne. Doel is de stem van kinderen wereldwijd samen te brengen voor de Global Tiger-top in november in St. Petersburg. Een compilatie van berichten van jonge mensen over de hele wereld zal worden gepresenteerd op dezetop. Dit zal een oproep zijn aan de leiders van deze wereld om ervoor te zorgen dat volgende generaties niet opgroeien in een wereld zonder tijgers.

Op de meertalige website www.ifaw.org/youthroar kunnen kinderen videoberichten of afbeeldingen uploaden, zoals een oproep tot actie, vraag, gedachte, gedicht, lied, schilderij of zelfs een simpele maar gepassioneerde Brul voor de bescherming van in het wild levende tijgers.

Het Animal Action programma loopt al meer dan 17 jaar en leert wereldwijd kinderen de waarde van het welzijn van dieren en het behoud van de natuur. Het gratis lesprogramma biedt lessen, activiteiten, een video en interactieve online activiteiten.

Post a comment

Mediacontact

Rikkert Reijnen
Contact phone:
+31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+31 6 2458 0029
Contact email:

Deskundigen

Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie