Ongekende inbeslagname: meer dan 1.000 dieren geconfisqueerd

maandag, 4 mei, 2009

In de Caribische republiek Trinidad & Tobago, zijn deze week drie corrupte politieagenten gearresteerd wegens het stelen van meer dan 1.000 bedreigde dieren van Venezolaanse smokkelaars.

Op zaterdag ontvingen de agenten informatie, dat er twee mannen op het strand waren aangekomen in een boot, die tot de nok gevuld was met beschermde vogelsoorten uit Venezuela. De agenten gingen naar het strand en onder bedreiging van een vuurwapen beroofden ze de mannen. Meer dan 500 goudvinken, 300 roodstuitdikbekjes, 200 kilo vlees van wilde dieren, aapjes, papegaaien, ara’s en andere dieren zijn meegenomen.

De jachtopzieners die deze agenten hebben gearresteerd, zijn vorig jaar opgeleid van experts van het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Een van de onderwerpen handelde over hoe men illegale activiteiten kan herkennen en aanpakken en hoe men dieren humaan kan confisqueren en huisvesten.

Volgens Kelvin Alie, (campaigner/trainer bij het IFAW); “Dit is een geweldige overwinning voor het wereldwijde wildlife misdaadbestrijdingprogramma van het IFAW. Wij zijn blij dat we een omgeving hebben gecreëerd waarin jachtopzieners goed voorbereid zijn om dit soort criminaliteit op te sporen”.

Dit was niet de enige inbeslagname deze week in de Caribische replubliek. Dinsdag werden twee mannen gearresteerd die in het bezit waren van meer dan 100 beschermde vogels.

De in beslag genomen dieren worden opgevangen in de Emperor Valley dierentuin in Port-of-Spain. Het lot van deze vogels en andere dieren hangt af van de uitkomst van de rechtszaak tegen de corrupte agenten. Als deze wordt gewonnen, zullen de inheemse soorten weer worden uitgezet in het wild.

Post a comment

Mediacontact

Petra Verkerk
Contact phone:
+ 31 70 335 50 11
Mobiele telefoon:
+ 31 6 14 15 47 58
Contact email: