Het leven onder de golven schreeuwt om hulp

dinsdag, 30 september, 2008
Den Haag, 29 september 2008 – Marian Mudder (de roodharige rechercheur uit Baantjer) zal op 1 oktober 2007 in het kader van de Animal Action Week van het IFAW (International Fund for Animal Welfare) persoonlijk een lespakket overhandigen op basisschool Het Klaverblad in Amsterdam en samen met de leerlingen krijten voor een mooiere zee.
Elk jaar gaat rond Werelddierendag IFAW’s Animal Action Week van start; het grootste diergerelateerde educatieproject ter wereld. Dit jaar vindt de Animal Action Week plaats in de week van 1 t/m 7 oktober en naast ongeveer 40.000 leerlingen doet ook dit jaar de scouting met alle 1500 groepen mee. Wereldwijd doen ongeveer 6 miljoen schoolkinderen mee aan de Animal Action Week.

Het thema van de Animal Action Week 2008 is ‘Leven onder de golven – bescherm het leven in de zee’ en bevat onder andere een korte, informatieve film met een introductie van Marian Mudder en een lesgids met veel interessante activiteiten voor de leerlingen. Dit lespakket gaat in op de bedreigingen die de dieren onder de golven moeten doorstaan. En samen met het IFAW vraagt Marian Mudder om basisschoolleerlingen in actie te komen voor het leven in onze oceanen.

Marian Mudder zal na een toespraak over het belang van de Animal Action Week samen met de leerlingen een aantal ‘letterbeesten’ krijten om op deze manier aandacht te vragen voor de problemen die het leven onder de golven moet doorstaan.

De Animal Action Week heeft als doelgroep jonge mensen tussen de 10 en 14 jaar oud en is bedoeld om hen bewust te maken van de problemen, die er op het gebied van dierenwelzijn zijn. Zo kunnen leerlingen iemand nomineren voor de prijs voor de ‘Beste Dierenvriend’, meehelpen met het ontwerpen van een kalender voor volgend jaar en debatteren over dierenwelzijn.

Post a comment

Mediacontact

Petra Verkerk
Contact phone:
070 - 335 50 11
Mobiele telefoon:
06 - 14 15 47 58
Contact email: