Uitnodiging Persconferentie

maandag, 21 mei, 2007
Den Haag
Beste redactie,

Graag wil ik u uitnodigen voor onze persconferentie op 23 mei om 10.30 uur in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Wij zullen u bijpraten over de standpunten van het IFAW (International Fund for Animal  Welfare) voor de CITES-conferentie over de handel in bedreigde diersoorten die van 3 tot en met 15 juni in Den Haag wordt gehouden, onder voorzitterschap van Nederland.

Beleidsmedewerker Yvette Brook zal u bijpraten over de onderwerpen waarover gedurende deze conferentie beslissingen zullen worden genomen. Zo staan een aantal haaiensoorten, tijgers en walvissen op de agenda evenals een voorstel tot het instellen van een werkgroep om internethandel in wilde dieren tegen te gaan.

Een van de prioriteiten van het IFAW is het Kenia/Mali voorstel dat een 20- jarig moratorium op ivoorhandel omvat. Beide landen – en met hen vele andere in Afrika  en wereldwijd - willen steun voor dat moratorium omdat zij geloven dat alleen daardoor de olifant te behoeden is voor uitsterven.

Michael Wamithi uit Kenia zal hier op ingaan aan de hand van zijn ervaringen in het veld. Hij is voormalig parkwachter voor de Kenya Wildlife Services en heeft ook anti-stropers patrouilles geleid. Afgelopen zaterdag, 19 mei, hebben stropers drie van zijn voormalige collega’s gedood tijdens een patrouille bij het Tsavo Game Reserve.

Ondergetekende zal ingaan op het, op z’n minst bijzondere standpunt van de Nederlandse regering over het moratorium op ivoorhandel.

Ik zou het bijzonder op prijs stellen als u ons wilt laten weten of u van plan bent te komen. Bij voorbaat dank voor uw mailtje aan fverdeuzeldonk@ifaw.org of belt u met Franscé Verdeuzeldonk op 06-54624779 voor meer informatie.

Graag tot ziens op de 23-ste.

Marcel Bertsch
Directeur IFAW Nederland

Post a comment

Mediacontact

Franscé Verdeuzeldonk (IFAW, Nederland)
Contact phone:
+06-54624779
Contact email: