Zeehondenjacht weer begonnen

vrijdag, 24 maart, 2006
Den Haag
Zaterdag 25 maart zal de jaarlijkse Canadese commerciële zeehondenjacht van start gaan. Het IFAW vraagt aanstaande vrijdag en zaterdag in Den Haag aandacht voor de gruwelijkheden van de jacht met een grote ijssculptuur van een jager die op het punt staat een zeehond te knuppelen.
Dit sculptuur, 2 meter hoog en 3 meter lang is te zien op de Hofplaats, ter hoogte van het Drees monument. Ernaast, op een groot videoscherm, zullen beelden van de zeehondenjacht te zien zijn. Deze actie is de laatste van een serie waarbij het IFAW zich richt op de zeehondenjacht in Canada. Soortgelijke acties zijn door het IFAW deze week uitgevoerd in Parijs, Brussel, Londen en Berlijn.
 
Joanneke Kruijsen (PvdA), een van de indieners van het Nederlandse wetsvoorstel dat de handel in zeehondenproducten zal verbieden, zal a.s. zaterdag haar steun betuigen aan de actie en samen met het IFAW campagne voeren. Het wetsvoorstel zal maandag a.s. bij de Kamer ingediend worden.
 
De Canadese commerciële zeehondenjacht is de grootste jacht op zeezoogdieren ter wereld. Naast deze grote bedreiging komt er dit jaar nog bij dat de conditie van het ijs bijzonder slecht is als gevolg van de weersomstandigheden, waardoor de zeehondenpopulatie met nog een ernstige bedreiging te maken heeft.  De jacht zal zaterdag a.s. om 6 uur ’s ochtends in Canada van start gaan.
 
De internationale gemeenschap verafschuwt de wreedheid en zinloosheid van de zeehondenjacht. De Verenigde Staten verbiedt de handel in zeehondenproducten sinds 1972, maar ook meer recentelijk in Mexico, Italië en België en  Mexico zijn er wettelijke stappen ondernomen.

Post a comment

Mediacontact

Welmoed van Rijs (IFAW, Nederland)
Contact phone:
+070-335 50 11 # 117
Mobiele telefoon:
+06-2454 4868
Contact email: