Het IFAW viert de overwinning

vrijdag, 18 februari, 2005
Londen, Den Haag
Vandaag zal er een nieuw tijdperk ingaan voor het Britse plattelandsleven: het einde van een wrede sport. Het verbod van het jagen met honden op wilde dieren zal vannacht van kracht gegaan in Engeland en Wales. Het IFAW (international Fund for Animal Welfare) heeft hier 15 jaar campagne voor gevoerd. Door de invoering van deze nieuwe wet is het illegaal om honden te gebruiken om te jagen op vossen, herten, nertsen en hazen.
Het IFAW heeft hier onvermurwbaar campagne voor gevoerd sinds 1989 waarbij gesteld werd dat jagen met honden zowel wreed als onnodig is. Door geen enkele wetgeving zou deze vorm van jagen humaan kunnen worden gemaakt. Twee opzichters hebben onweerlegbaar en essentieel bewijs geleverd voor het wrede karakter van het jagen en de kwade praktijken gedurende de jacht. In navolging op het verbod zullen de twee opzichters van het IFAW de jachten blijven volgen zodat de nieuwe wetgeving opgevolgd zal worden.
 
Marcel Bertsch, directeur van het Nederlandse IFAW kantoor, geeft aan: ‘Het verbod op jagen zal radicaal het landschap op het gebied van dierenwelzijn veranderen niet alleen in de UK maar over de gehele wereld. Engeland heeft een traditie verboden aangezien het enorm veel dierenleed veroorzaakte. Dit moet gezien worden als een inspiratie en voorbeeld voor andere landen waar dieren lijden voor amusement van de mens. Wij willen graag al onze donateurs over de hele wereld danken die ons geholpen hebben om deze overwinning te behalen voor het welzijn van dieren.’
 
De campagne heeft zich gericht op media evenementen, advertenties en een nauwe relatie met kamerleden die tegen de jacht zijn. Opiniepeilingen hebben aangetoond dat de gereedheid van de Britse bevolking van mening is dat de jacht wreed is en dat het verboden moet worden. 

Post a comment

Mediacontact

Yvette Brook (IFAW, Nederland)
Contact phone:
+070 – 335 50 11
Contact email: