VIDEO: Zwijnshert India gered en weer uitgezet

Een zwijnshert dat is uitgezet in deelgebied Agoratoli van Kaziranga National Park.

Op twee opeenvolgende dagen hebben de inwoners van dorpen rondom Kaziranga National Park twee afgedwaalde zwijnsherten in veiligheid gebracht. Het team van IFAW-WTI bracht de dieren terug binnen de grenzen van Kaziranga National Park. Deze reddingsacties met steun van de plaatselijke bevolking zijn een bemoedigend teken. Ze laten zien dat de omwonenden van het park zich steeds meer betrokken voelen bij de bescherming van de natuur.

De eerste reddingsactie betrof een hinde die in het dorp Bokoli werd aangetroffen. Het wijfje was afgedwaald buiten de grenzen van het park en werd gelukkig opgemerkt door enkele dorpelingen. De lokale Village Defence Party (VDP) sloot het dier veilig in op de binnenplaats van een huis in Bokoli en waarschuwde direct de parkautoriteiten.

Vanuit de controlepost van Kaziranga werd direct het IFAW-WTI-team ingeschakeld, dat opereert vanuit het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC). Nadat was vastgesteld dat het hert geen zichtbare verwondingen had opgelopen, werd het in een transportkooi overgebracht naar een geschikte uitzetlocatie in het deelgebied Agoratoli van Kaziranga National Park.

Een dag later troffen inwoners van het dorp Dhansirimukh Bohikhowa een ander zwijnshert aan, ook dit keer een hinde. Dit hert werd door de dorpelingen gered uit een rijstveld, waar het vroeg in de ochtend in was gejaagd door varkens van een boerderij.

Interessant bij deze reddingsactie was dat de dorpelingen de ogen van het hert afdekten met een doek, om te voorkomen dat het dier in shock zou raken. Die handeling laat zien hoe goed de omwonenden van het park geïnformeerd zijn. De houding van de mensen is veranderd, en dat is te danken aan de reeks voorlichtingscampagnes die IFAW-WTI vorig jaar tijdens de jaarlijkse overstromingen als gevolg van de moessonregens in de dorpen rond Kaziranga heeft gehouden.

--VM

Na snel ingrijpen door ons team kon het hert weer worden vrijgelaten. Bekijk hier onder de korte video van de vrijlating:

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie