VIDEO: geredde neushoorns vrijgelaten in India

Twee met de hand grootgebrachte neushoorns, Sohola en Baghmari, zijn uitgezet in Kaziranga National Park, een Unesco Werelderfgoedlocatie.

De twee mannelijke neushoorns doorliepen een rehabilitatietraject van drie tot vier jaar in IFAW’s Wildlife Rescue Center in Noordoost-India.

Sohola was nog maar vier maanden oud toen hij in 2010 liggend aan de oever van een rivier werd aangetroffen – alleen, gewond en uitgedroogd.

Twee jaar later werd een twee maanden oud neushoornkalf genaamd Baghmari gered. Hij was bij zware overstromingen in het park meegesleurd en gescheiden geraakt van zijn moeder.

Inmiddels is het tweetal groot en sterk genoeg om het alleen te redden. Sohola en Baghmari hebben geschiedenis geschreven in Kaziranga National Park: ze zijn de eerste twee gerehabiliteerde neushoorns die in het park zijn uitgezet.

Dr. Bhaskar Choudhury, hoofddierenarts van IFAW-WTI in Noordoost-India: “Deze vrijlating is een lichtpuntje na alle negatieve berichten van de afgelopen jaren over neushoorns die in het park zijn gedood. Het zal interessant zijn om te zien hoe de gerehabiliteerde neushoorns zich aanpassen aan hun nieuwe leefgebied, dat ze moeten delen met meer dan 2500 andere neushoorns en zo’n 100 tijgers.”

IFAW-WTI heeft al eerder acht andere opgevangen en met de hand grootgebrachte neushoorns met succes uit in Manas National Park in Assam uitgezet.

--SB

Lees meer over IFAW's werk om dieren te redden, te rehabiliteren en weer uit te zetten in het wild.

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie