VIDEO: Een dag uit het leven van het Noodhulpteam

Denise Bash van het Noodhulpteam bekijkt de schade in Mississippi.

Tornado's, overstromingen, orkanen, vulkaanuitbarstingen. De afgelopen jaren gebeurden er heel wat natuurrampen in de wereld. Maar wat er ook gebeurt, en waar de ramp ook plaats vindt: ons Noodhulpteam is er voor de dieren. En dat is geen gemakkelijke opgave... Laatst was ons team ter plaatse in Mississippi, de geboorteplaats van Elvis, na een tornado.

Toen de King of Rock an Roll slechts een jaar oud was, overleefde hij één van de dodelijkste tornado's die ooit over het gebied trokken. Er vielen meer dan 230 doden. Pas geleden liet een tornado opnieuw een spoor van verwoesting achter.

De situatie had vele malen erger kunnen zijn, maar toch zal het even duren voor de mensen in Tupelo alles weer op een rijtje hebben.
Tijdens de storm was de Tupelo-Lee Humane Society bezig om een hond genaamd Lulu te redden. Lulu werd waarschijnlijk gebruikt als fokhond en was erg ziek; ze had meerdere tumoren in haar baarmoeder.

Toen het weeralarm af ging, had het team een keus: schuilen voor de storm of blijven en Lulu redden. De keus was snel gemaakt en gewapend met zaklampen, lukte het hen om haar te opereren. Een paar dagen na de storm, was Lulu alweer haar vrolijke zelf.

Mama, een Duitse herder, werd binnengebracht met drie puppies van nauwelijks een maand oud. Op de een of andere manier hadden ze de tornado overleefd, nu mogen ze rustig bijkomen in de opvang. Mama is er slecht aan toen, ze is uitgehongerd en ze lijdt aan schurft, maar ze wordt nu gelukkig goed verzorgd.

IFAW-medewerker Christine Yacco zorgt voor ‘Mama’.

Het wordt dus aardig druk in de opvang. Normaal gesproken is de opvang open tussen 10.00 en 18.00, maar het leek nu meer op 18.00 tot 10.00.

Het IFAW schoot snel te hulp met ons Noodhulpteam om de druk te verlichten. Het kunnen reageren op zo'n ramp vergt een toegewijde groep medewerkers en vrijwilligers. We zijn iedereen die dit mogelijk maakt, dan ook ontzettend dankbaar!

--MB

Dankzij uw steun kan ons Noodhulpteam wereldwijd dieren helpen. Maak vandaag nog een donatie over.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie