Video: beroemdheden in actie voor dieren in PROTECT-campagne

Het IFAW is ontzettend blij met de samenwerking met een aantal grote namen uit de film- en muziekwereld, die zich inzetten voor de dieren.

Bekijk hier de beelden van onze meest recente IFAW-promotiecampagne. Een campagne waaraan één persoon in het bijzonder een grote bijdrage heeft geleverd: actrice, regisseur en IFAW-ambassadrice Joely Fisher.

Joely zet zich al jarenlang met hart en ziel in voor het IFAW. De actrice en natuurbeschermer was al enkele malen eerder betrokken bij onze campagnes rond beroemdheden. Vooral voor onze internationale walviscampagne was haar bijdrage belangrijk. Ze lobbyde in Washington voor een betere bescherming van walvissen en wist andere beroemdheden te betrekken bij ons internationale burgerinitiatief Tails for Whales - een oproep om walvissen meer bescherming te bieden. Ik heb haar iets meer dan een jaar geleden voor het eerst ontmoet, bij de vernietiging van ivoorvoorraden in Denver, waar ze onze roep om een einde aan stroperij kracht bijzette.

Bij deze gelegenheid gaf ze aan nog meer voor ons te willen doen, bijvoorbeeld in de vorm van een door haar zelf opgezet project, als overtuigend statement voor dierenwelzijn. Slechts enkele weken later begon haar idee voor een indrukwekkende reeks videoboodschappen al definitief vorm te krijgen. Een idee ontstaan uit haar passie, creativiteit en betrokkenheid bij onze campagnes.

En zo werd de unieke PROTECT-campagne geboren.

Joely en haar echtgenoot, filmmaker Christopher Duddy, vonden het afgelopen awards-seizoen zo’n 25 andere Hollywoodsterren bereid om mee te werken aan vijf indrukwekkende, door hen geregisseerde en geproduceerde videoboodschappen. De korte video’s belichten de situatie van olifanten, grote katachtigen en walvissen en onderstrepen het belang van voorlichting aan toekomstige generaties en steun aan de doelen waarvoor wij ons inzetten.

De boodschappen die hier te zien zijn, worden binnenkort in heel de Verenigde Staten uitgezonden. Het resultaat is indrukwekkend, dankzij Joely’s oog voor detail, haar vasthoudendheid en haar talent om als regisseur het beste te halen uit al die beroemdheden die hebben meegewerkt.

Het is niet voor niets dat acteurs en muzikanten zo goed overkomen in informatieboodschappen. Niet alleen zijn hun gezichten heel herkenbaar voor de kijker, ze weten ook heel goed hoe ze zich voor lens en microfoon moeten presenteren.

Het zijn ook goede sprekers. Met een enkele oogopslag en een glimlach geven ze een uitspraak extra impact. En met hun lichaamstaal geven ze een eenvoudige zin meer gewicht. Ze zijn zich ervan bewust dat ze de kijker moeten overtuigen, vanaf het eerste moment dat de camera draait.

 

 

Het IFAW mag onder andere Joely Fisher (‘Til Death), Amber Valletta (Revenge), Kristin Bauer van Straten (True Blood), Matt Sorum (Velvet Revolver/Guns N’ Roses), Goran Visnjic (ER), Michelle Monaghan (True Detective), Blake Lewis (American Idol), Brian Austin Green (Desperate Housewives), Camryn Manheim (The Practice), Dean Norris (Breaking Bad), Denise Richards (Love Actually), Josh Bowman (Revenge), Duff McKagan (Velvet Revolver/Guns N’ Roses), Ed Begley Jr. (Six Feet Under), Melissa Rivers (Fashion Police), Hudson Thames (Bride Wars), Kate Mara (House of Cards), Kenny Lattimore (GRAMMY-nominated recording artist), Kym Whitley (Curb Your Enthusiasm), Mark Feuerstein (Royal Pains), Marla Sokoloff (Home Improvement), Nestor Serrano (Dexter), Nicole Sullivan (The King of Queens), Odette Annable (House), Tricia Leigh Fisher (‘Til Death) en William McNamara (Law & Order: SVU) tot haar ambassadeurs rekenen.

Ik ben ervan onder de indruk hoe goed deze boodschappen onze missie uitdragen. Ik wil dan ook iedereen die heeft meegewerkt om ze te realiseren, hartelijk bedanken.

Samen sterk voor de bescherming van dieren!

--AD

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie