Update: 8 geredde neushoorns doen het goed in opvangcentrum India

Toen de zwaarste overstromingen van dit jaar de noordoostelijke staat Assam troffen, slaagden de reddingsteams van IFAW-WTI erin negen neushoornkalveren te redden uit overstroomd gebied, en ze een tweede kans te bieden. Eén van de geredde kalveren werd op hoger terrein vrijgelaten, de acht andere werden overgebracht naar het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation in Kaziranga, waar ze met de hand groot worden gebracht totdat ze klaar zijn om weer te worden uitgezet.

Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder. Alle kalfjes zijn behandeld en gestabiliseerd en worden goed in de gaten gehouden door de oppassers.  

Ze brengen tijd door op een speciaal aangelegd buitenterrein met waterpartijen, waar ze hun wilde instincten verder kunnen ontwikkelen.

Ze houden hun flesvoeding totdat ze gespeend zijn. Daarna, als ze ongeveer drie jaar oud zijn, worden ze overgebracht naar hun uitzetlocatie om daar alvast aan hun vrijheid te wennen.

In Kaziranga National Park leeft 70% van de hele populatie van de soort. Teams van IFAW-WTI hebben met hun mobiele medische hulpunits meer dan 60 neushoorns geholpen. Het Wildlife Rescue Centre wordt gerund door IFAW-WTI en werkt samen met het Assam Forest Department om wilde dieren in nood te redden, en om geredde dieren volgens vaste protocollen op te vangen, met de hand groot te brengen en te rehabiliteren.

Sinds de oprichting in 2001 zijn er 10 neushoorns in het wild uitgezet nadat ze met de hand waren grootgebracht en gerehabiliteerd. Acht daarvan zijn er uitgezet in Manas National Park en twee in Kaziranga National Park. Drie van de vrouwtjes die in Manas zijn uitgezet, hebben inmiddels in het wild kalveren gekregen. En daarmee hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de neushoornpopulatie op deze ooit zo zwaar onder vuur liggende Unesco Werelderfgoedlocatie.

IFAW-WTI heeft verder 675 eerstelijns bosmedewerkers in Assam getraind en uitgerust om de bescherming van neushoorns te verbeteren. Dus ondanks het feit dat alle neushoornsoorten nog altijd in aantal afnemen, blijven we hoop houden voor de neushoorns in India.

--RGC

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime