Uniek project: zanger schrijft lied voor het IFAW

Als IFAW zijnde hebben we al veel bijzondere dingen meegemaakt, maar nog nooit heeft iemand speciaal voor ons een lied geschreven.

Zanger Jayden Morris benaderde het IFAW een tijd geleden met het idee om mensen via muziek te laten weten hoe dringend de dieren onze hulp nodig hebben. Dit resulteerde in het prachtige nummer Wake Up, dat hier te downloaden is. Een download kost € 5,-, een groot deel van de opbrengst gaat naar het IFAW.

Jayden Morris timmert inmiddels al vele jaren aan de weg. Als model, presentator en zanger reisde hij al de gehele wereld over. De geboren Brabander heeft altijd al een passie gehad voor muziek. “Mijn oma speelde viool bij het Philharmonisch Orkest en mijn moeder studeerde klassieke piano aan het Conservatorium. Muziek werd me echt met de paplepel ingegoten.” Ook de liefde voor dieren zat er al vroeg in bij Jayden. “We hadden vroeger thuis altijd huisdieren. Ik zou nu heel graag een hond willen, maar op dit moment heb ik er te weinig tijd voor.”

In de jaren ’80 ontmoette Jayden vocal coach Tom de Graaf, die onder meer Gerard Joling en Marco Borsato begeleidde. Van Tom leerde Jayden veel op het gebied van stemgebruik en zangtechnieken. In 2011 kwam zijn debuutalbum Beyond uit, een mix van jazz, pop en rock.

Naast muziek heeft Jayden een grote passie voor de natuur. “Ik ben een echt buitenmens. Ik kan intens genieten van de pracht van de natuur.” Zijn keuze om het IFAW te steunen, was dan ook een logische. “Het IFAW zet zich niet alleen in voor dieren, maar ook voor hun leefomgeving. De organisatie bekommert zich ook om kleinere acties die het welzijn van de dieren en de natuur verbeteren.”

Jayden maakte van dichtbij mee hoe prachtig de natuur kan zijn. “Mijn mooiste ervaring was in Queensland (Australië) waar ik in de vrije natuur de meest prachtige dieren heb gezien. Ik realiseerde me op dat moment: dit mag NOOIT verloren gaan! Wake Up is mijn bijdrage om het IFAW te helpen met hun zeer belangrijke werk.”

Wake Up is hier te downloaden.

-AvdH

Download Wake Up!

Post a comment