Twee neushoorntjes zijn bijna klaar voor hun uitzetting in het wild

Een van de twee 4-jaar oude mannetjes in zijn transportverblijf c. IFAW-WTI

Twee jongvolwassen neushoornmannetjes, Gopal en Hari, zijn overgebracht van het Wildlife Rescue Center in Kaziranga naar Manas National Park. De neushoorns zullen, nadat ze geacclimatiseerd zijn, vrijgelaten worden in het als UNESCO erfgoed genoteerde park.

Ze volgen vijf neushoorns, drie vrouwtjes en twee mannetjes, die met de hand werden opgevoed en gerehabiliteerd nadat ze in 2006 werden gevonden. De drie vrouwtjes werden alle drie moeder afgelopen jaar, een bewijs dat de dieren het goed doen in het wild.

Lees ook: Natuurbeschermingsproject India zorgt voor beter leven voor lokale families

Gopal werd alleen gevonden in maart 2009 in Baruntika, Hari werd in augustus van dat jaar gevonden in Haldhibari. We weten niet hoe of waarom ze gescheiden werden van hun moeder. We volgden het neushoorn rehabilitatie protocol van ons opvangcentrum, en de neushoorns werden met de hand opgevoed in Kaziranga. Ze zijn nu allebei ongeveer vier jaar oud.

Naast Gopal en Hari en de vijf uitgezette neushoorns, worden er momenteel nog vijf neushoorntjes opgevoed door medewerkers van IFAW-WTI, drie in het opvangcentrum en twee in Manas.

"We hopen dat deze mannetjes wat nieuwe genen kunnen brengen in de Manas-populatie", zegt MK Yadava, directeur van het Kaziranga National Park. Ons team zal de neushoorns goed in de gaten houden tijdens hun acclimatisatie-periode en na hun terugkeer in het wild.

Rehabilitatie is slechts één van de vele aspecten van ons Greater Manas Conservation Project in samenwerking met het Assam Forest Department, Bodoland Territorial Council, lokale gemeenschappen en verschillende gemeenschapsgerichte organisaties.

Het project zorgt voor een betere vertegenwoordiging van onze medewerkers en er wordt samen met de autoriteiten gewerkt aan een betere bescherming voor de neushoorns en andere wilde dieren in de regio. Het ondersteunt ook verschillende ontwikkelingsprojecten, waaronder een weefprogramma en de distributie van energiezuinige ovens om de bomen in het gebied te sparen.

"We zijn ontzettend blij dat nog eens twee neushoorns, die hier binnen kwamen als kalfjes en opgevoed werden door ons team, nu klaar zijn voor een leven in het wild", zegt Vivek Menon, directeur WTI en regiodirecteur IFAW Zuid-Azië.

--SS

Dankzij uw steun krijgen deze neushoorns een tweede kans. Maak vandaag nog een donatie over.

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Regiodirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime
Country Representative IFAW Duitsland
Country Representative IFAW Duitsland
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Consulting Senior Adviseur van de CEO voor Strategische Partnerschappen en Filantropie