TripAdvisor stopt met aanbieden dieronvriendelijke attracties

Toeristen poseren met een tijgerwelpje in Tiger Zoo, Sriracha, Thailand.

De reiswebsite TripAdvisor, die in 48 landen opereert, meer dan zes miljoen activiteiten bevat en miljoenen bezoekers per maand bereikt, kondigde aan alle activiteiten met dieren opnieuw te gaan bekijken en het boekingsbeleid aan te passen.

De site zal stapsgewijs stoppen met het verkopen van tickets voor honderden locaties waar mensen in direct contact kunnen komen met in gevangenschap gefokte wilde of bedreigde dieren. Hoewel TripAdvisor nog geen overzicht heeft gepubliceerd van attracties die door deze wijziging worden getroffen, heeft de site al aangegeven dat ze niet meer meewerken aan het promoten van activiteiten waar je tijgerwelpjes vast kunt houden of waar je olifantenritjes kunt maken. Ook zullen een aantal activiteiten met zeezoogdieren onder het nieuwe beleid gaan vallen.

De succesvolle site zal ook een onderwijsportal ontwikkelen, om bezoekers te informeren over problemen met de garantie van dierenwelzijn en natuurbehoud bij verschillende toeristische activiteiten. De beschikbare informatie zal de visie van diverse experts en gegevens bevatten. Deze door de United Nations World Tourism Organization (UNWTO) ondersteunde onderwijsportal is bedoeld om bezoekers te helpen bij het maken van keuzes en zal uiteindelijk dier- en natuurvriendelijk toerisme promoten. Wanneer deze af is, zal het alle activiteiten met dieren op TripAdvisor bevatten.

TripAdvisor heeft momenteel een verbod op het aanbieden van activiteiten die zeer omstreden zijn, zoals canned hunting en dierengevechten. Dit verbod zorgt er alleen voor dat deze activiteiten niet via TripAdvisor te boeken zijn, ze zijn echter wel zichtbaar op de site. Vanaf komend jaar zullen alle acticiteiten met dieren geïdentificeerd zijn en linken naar de onderwijsportal, om bezoekers een overwogen en diervriendelijke keus te laten maken.

TripAvisor's aankondiging betekent een grote stap in de bescherming van dieren.

--CB

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Sonja Van Tichelen
Vice President Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime