Top 10: de schattigste dierenmomenten van 2013

We geven het toe: we maakten heel wat ontroerende, schattige en vrolijkmakende momenten mee dit jaar. Van een gigantische moederneushoorn tot een klein katje genaamd Rapunzel; soms hebben dieren onze hulp nodig. Het IFAW probeert deze hulp waar en wanneer dan ook te bieden.

1. Geredde neushoorns worden moeder in Manas National Park, India

 

Voor het eerst in de geschiedenis zijn drie neushoorns, die werden gered, gerehabiliteerd en vrijgelaten in Manas National Park door het IFAW-WTI, moeder geworden. Een bewijs dat de dieren het goed doen in het wild.

De nieuwe moeders, die door hun verzorgers Jamuna, Ganga en Mainao werden genoemd, werden gered tijdens de verwoestende overstromingen die Kaziranga National Park in 2004 teisterden.

2. Een amoertijger maakt de sprong naar vrijheid in Rusland  

In de winter van 2012 werd een verweesde amoertijger, die Cinderella werd genoemd, opgevangen door een opvangcentrum nabij Vladivostok.

Het IFAW bood voedsel, onderdak en de technologie om deze tijgerin tijdens haar rehabilitatie en na haar -succesvolle en erg fotogenieke- vrijlating in juni 2013 te monitoren. Cinderella is de eerste en enige tijger in Rusland die weer uitgezet werd.

3. Een zwerfhond uit Cozumel vindt een nieuw thuis  

Bedekt met motorolie en weinig meer dan een hoopje huid en botten, zo werd een zwerfhond gevonden door IFAW-medewerkers in een afgelegen gebied op Cozumel.

Samen met onze lokale partner, de Humane Society of Cozumel Island (HSCI), brachten we de hond, die we Coconut noemden, direct naar een opvang.

Coconut werd positief getest op hartworm en had maandenlang intensieve verzorging nodig. Nu heeft hij een nieuw thuis gevonden op Cape Cod, waar ook het internationale IFAW-kantoor gevestigd is.

4. Geredde olifant gespot 750 dagen na zijn uitzetting in het wild 

Tinku, een olifant die door het IFAW-WTI gerehabiliteerd en 2 jaar geleden weer uitgezet werd, is dit jaar gezien in een afgelegen deel van Manas National Park in Assam, India.

Onze toegewijde medewerkers van het opvangcentrum, voerden Tinku met de fles. Hij kreeg dagelijks medische zorg en werd drie jaar lang elke dag verzorgd. In februari 2011 werden Tinku en vier andere olifantenkalfjes weer uitgezet in Manas National Park.

5. Lapjes van liefde voor Lily

Twee jaar geleden werd Lily gered nadat ze levend was begraven omdat ze 'lastig' was. Het jubileum van haar redding was reden voor een feestje in IFAW's Mdzananda Dierenkliniek in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Het IFAW stuurde duizenden lapjes roze, oranje en witte stof naar onze donateurs, met de vraag om hier een boodschap van steun of liefde op te zetten.

Van de vele lapjes die terug kwamen, werden dekens gemaakt voor de honden en katten in de kliniek. Andere lapjes werden gebruikt om een groot wandkleed te maken, dat nu in de kliniek hangt.

6. Patricia de opossum, een slachtoffer van de Australische bosbranden, geniet van appelmoes

De branden die dit jaar woedden in de Blue Mountains in Australië, waren verwoestend voor mensen, huizen, huisdieren en wilde dieren. Veel opossums werden gevonden met verbrande voeten, neuzen, oren en staarten. Het IFAW-team zorgde voor veel van hen, we boden medische zorg, pijnstillers en antibiotica.

7. Schattig weesbeertje speelt in het water

IFAW's Berenopvangcentrum in Rusland verwelkomde deze zomer twee weesbeertjes die binnen gebracht werden.

In mei reed een man over de snelweg tussen Moskou en St. Petersburg, toen hij iets donkers langs de kant van de weg zag. Hij stopte en zag twee kleine beertjes, die niet wegrenden toen hij dichterbij kwam. De beren waren zo uitgehongerd, dat de man ze makkelijk mee kon nemen.

De beertjes waren ongeveer even oud als de tien beertjes die al in de opvang verbleven, dus werden ze snel aan elkaar voorgesteld.

8. Rapunzel de kat werd gered uit een rioolbuis in Playa del Carmen

Nadat ze tien meter diep in een rioolbuis was gevallen, werd het kleine katje, genaamd Rapunzel, gered.

Ze zat ruim 24 uur vast onder de grond. Rapunzel was ongeveer acht weken oud en onderkoeld door haar verblijf in de PVC-buis.

Hoewel Rapunzels strijd en dramatische redding moeilijk te vergeten zijn, is het belangrijkste dat ze gered is. Ze vond een liefdevol thuis dankzij onze partner in Playa del Carmen, Coco's Cat Rescue.

9. Kleine ottertjes gered in India

Drie kleine ottertjes raakten tijdens de overstromingen in India hun hol kwijt. Ze werden in september gevonden toen ze rond dreven op een waterhyacint. De jongste inwoners van het opvangcentrum moesten al gered worden nog voordat ze hun oogjes open hadden.

10. Tijgerwelpjes in Russisch opvangcentrum spelen spelletjes

Het tijgerwelpje Ustin bedacht een nieuw spel: hij maakt de kabels van de camera los en speelt met het koord waar deze mee vast zat. Kuzya en Borya ontdekken hun twee verdiepingen tellende verblijf als speelterrein.

11. (BONUS) Weesbeertjes maken het goed in Ecuadoriaans nevelwoud

Azul, 8 maanden oud, was één van de drie verweesde brilberen die werden opgevangen door het Andean Bear Conservation Project in Ecuador.

Azul en zijn twee maatjes, Mazhavito en Sugaua, behoren tot een sterk bedreigde diersoort.

--AD

Dit soort momenten zijn alleen mogelijk dankzij uw steun. Maak daarom vandaag nog een donatie over.

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie