Tentoonstelling Moskou schetst beeld van wereld zonder bedreigde diersoorten

Meer dan 1500 mensen die recent de Flacon Design Factory in Moskou bezochten, werden getrakteerd op een unieke experimentele tentoonstelling, die slechts twee dagen te zien was.

Young & Rubicam Moscow presenteerde, in samenwerking met partners IFAW en National Geographic Rusland, de tentoonstelling Animals You Must See. Met de tentoonstelling werden bezoekers uitgedaagd na te denken over de mogelijkheid dat er ooit geen dieren meer zullen zijn om te fotograferen, en we ooit die prachtige beelden van wilde dieren alleen nog kunnen oproepen met onze verbeelding, pen en kwast.

Op de eerste verdieping waren grote werken te zien. Op de tweede verdieping was een video te zien van de Belgische kunstenaar Carl Brenders, die een toelichting gaf op het concept van de tentoonstelling (boven). Op de derde verdieping was werk te zien in een formaat dat van heel dichtbij kon worden bekeken. Hier konden de jongste bezoekers de werken zelfs aanraken.

De bezoekers reageerden verrast en waren onder de indruk.

Toen ze begrepen dat wat ze op de eerste verdieping in eerste instantie hadden aangezien voor foto's, in werkelijkheid schilderijen waren van Brenders - een internationaal erkende schilder gespecialiseerd in wilde dieren - gingen ze nog eens terug om ze beter te bekijken.

Mensen verlieten de tentoonstelling met veel stof tot nadenken.

Zou de mensheid, die soms zo ver af staat van de natuur, het merken als onze wereld niet langer zo'n natuurlijke diversiteit zou kennen als nu? Als we niet langer foto's van dieren zouden kunnen maken, maar ze alleen nog konden schilderen?

 

 

Dit idee om het bewustzijn rond het uitsterven van dieren te vergroten, werd uitgewerkt door een getalenteerd team bij Young & Rubicam Moscow. Het is een moedige blik op de toekomst die we voor onszelf aan het creëren zijn, en vestigt de aandacht op het werk van organisaties als het IFAW en hun donateurs die zich inspannen voor het behoud van dieren en hun natuurlijke leefgebied.

--EZ

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime