Spotlight Rusland: Het gaat goed met Amoertijger Cinderella die onlangs in het wild werd uitgezet

Een bewegingscamera heeft deze foto van Cinderella gemaakt na haar vrijlating. De tijgerin werd dankzij het IFAW en haar partners in Rusland in mei 2013 teruggezet in het wild. Voor degene die het verhaal van Cinderella (aka Zolushka) volgen, volgt hier een update:

De afgelopen twee maanden hebben we praktisch elke dag satellietdata binnengekregen waarmee we Cinderella’s gedrag in het wild kunnen monitoren.

Dit kunnen we doen door de medewerking van het Severtsov Institute of Ecology and Evolution van de Russische Academie van Wetenschappen. Zij halen data binnen, verwerken deze en zorgen dat ze weergegeven worden op een kaart.

Bekijk ook: de vrijlating van een Amoertijger – Cinderella's sprong naar vrijheid!

De eerste dag na haar vrijlating bleef Cinderella veelal in de buurt van de plek waar ze vrijgelaten werd. Ze bewoog zich in een gebied van nog geen 4 km2. Langzaamaan heeft ze haar territorium vergroot en nu, twee maanden na haar vrijlating, is ze zeer vertrouwd geraakt met het volledige Bastak Nature Reservaat.

Tijdens haar verblijf in het rehabilitatiecentrum hield Cinderella ervan om in de beek, die door haar verblijf liep, te rusten. Gezien de coördinaten nu, weten we dat ze bij rivieren in de buurt komt. Waarschijnlijk om een bad te nemen en van het water te genieten.

Gemiddeld elke 7 à 10 dagen blijft Cinderella voor langere tijd op eenzelfde plek. Dat is voor ons reden om aan te nemen dat ze in staat is succesvol te jagen.  Binnen het Bastak Nature Reservaat zijn voldoende dieren die als voedsel voor tijgers kunnen dienen.

De eerste twee locaties van de gerapporteerde jacht werden door de reservaatinspecteurs gecontroleerd, en er werden resten aangetroffen. Deze bestonden uit botten en resten van wilde zwijnen en dassen.

Wij hopen dat Cinderella door blijft gaan met het afgeven van dergelijke signalen, zodat wij in staat zijn om het goede nieuws met u te delen.

Op dit moment helpt het IFAW mee om drie mannelijke tijgers in het oosten van Rusland te rehabiliteren. Ondanks alle uitdagingen hopen we dat de dag dat ze in het wild teruggezet kunnen worden snel zal komen.

--AF

Blijf ons regelmatig bezoeken voor meer updates, en help ons tijgers en andere bedreigde diersoorten te redden en te beschermen door nu een donatie over te maken.

Post a comment

Deskundigen

Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie