Speciale lapjesdeken voor hond Lily

Lily met een van de hulpverleners
vrijdag, 18 oktober, 2013

Twee jaar geleden voorkwamen medewerkers van een dierenkliniek in Midzananda in Zuid-Afrika op het nippertje de gruwelijke dood van een hond. In een kuil van een meter diep werd ‘Lily’ levend begraven, omdat het schoolhoofd van een lokale middelbare school het dier ‘irritant’ vond. Na dertig minuten graven haalden hulpverleners de hond weer boven, meer dood dan levend. Vandaag stond Lily, opgeknapt en in goede gezondheid, wederom in het middelpunt van de belangstelling.

Het IFAW, oprichter van de Midzananda Animal Clinic, stuurde wereldwijd speciale lapjes stof naar donateurs en riep de dierenliefhebbers op om er een boodschap voor de onfortuinlijke hond op te schrijven. De reacties waren overweldigend. Van de meer dan 3000 teruggestuurde lapjes zijn verschillende kleurige dekens voor de honden in de kliniek gemaakt.

Lily zoals ze werd gevonden
Lily zoals ze werd gevonden

"Het verhaal van Lily is inspirerend. Niet alleen door het karakter van het beest en haar drang tot overleven, maar zeker ook door de enorme inzet van medewerkers van de kliniek, die het leven van Lily en van zoveel andere honden en katten hebben gered”, zegt  Lisa Cant-Haylett, IFAW coördinator voor het Project Gezelschapsdieren in Zuid-Afrika. “Vandaag zagen we een gezonde, intelligente, gehoorzame en nieuwsgierig hond snuffelen en spelen, precies zoals een hond hoort te doen.”


Lily op haar nieuwe dekentje

Het schoolhoofd en twee conciërges werden veroordeeld tot een taakstraf en het betalen van enkele boetes. Ook moest de directeur een speciaal onderwijsprogramma voor een humane omgang met dieren creëren. 

Bekijk hier een videoverslag van de speciale dag (Zuid-Afrikaans en Engels).

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap
Contact phone:
070-3355011
Mobiele telefoon:
06-24385931
Contact email:

Deskundigen

Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
Jan Hannah
Projectleider Northern Dogs
Kate Nattrass Atema, Hoofd Programma Huisdieren
Hoofd Programma Huisdieren
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Projectcoördinator ‘Blijf van mijn Dier’
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam