Sotsji: het doden van zwerfhonden is niet de oplossing

Sotsji: het doden van zwerfhonden is niet de oplossingHet IFAW was geschokt toen het doden van honden in Sotsji weer op de agenda bleek te staan voor de voorbereidingen van de Olympische Spelen.

Het afgelopen jaar heeft het IFAW herhaaldelijk hulp aangeboden aan de organisatie van de Olympische Spelen om samen een humane en diervriendelijke oplossing voor het zwerfhondenprobleem te ontwikkelen. Ons aanbod werd met oorverdovende stilte ontvangen.

Het IFAW is nog steeds bereid te helpen. We kunnen Sotsji helpen om een humaan en duurzaam plan te ontwikkelen om hun hondenpopulatie te managen. Het doden van honden hoeft nooit meer te gebeuren.

Het doden van honden in Sotsji, of in welke andere gemeenschap dan ook, is de verkeerde oplossing.

Dit is waarom:

  • Het is niet effectief. Het doden van honden werkt niet. Het pakt de wortel van het probleem niet aan en moet oneindig herhaald worden.
  • Het is inhumaan. De standaard voor het inslapen van dieren is internationaal erkend, het behandelen van honden als afval door een uitroeiingsbedrijf is hier geen onderdeel van.
  • Het is traumatiserend voor mensen. Sommige inwoners geven om de honden. De honden krijgen eten en onderdak van lokale bouwvakkers en vele burgergroeperingen in Sotsji hebben ons al benaderd om te vragen hoe het doden gestopt kan worden.
  • Het streeft naar een onbereikbaar ideaal. Er is een verkeerd idee ontstaan dat internationale gasten graag een hondenvrije stad willen zien. De vele internationale protesten tegen het doden van de honden bewijzen het tegendeel.
  • Het wordt een PR-nachtmerrie. (Volgens velen is dit het al). Het komt totaal niet overeen met de slogan van de Olympische Spelen 'In Harmony wit Nature'. Veel mensen tolereren de massamoorden niet en zien deze niet als 'in harmonie met de natuur'.

Dit kan Sotsji nu doen:

  • Onmiddellijk alle opdrachten om honden te doden annuleren.
  • Het advies van deskundige organisaties accepteren. Het IFAW en andere NGO's zijn bereid om te assisteren en een lange termijn oplossing te ontwikkelen.
  • De veiligheidsrisico's onder ogen zien. Met het oog op terroristische dreigingen, heeft de Russische overheid hun bezoekers overstelpt met informatie en hen opgeroepen om waakzaam te zijn. Sluit informatie bij over veiligsheidsmaatregelen met betrekking tot de zwerfhonden van Sotjsi.
  • Betrek humane oplossingen en werkplannen bij de voorbereidingen van toekomstige evenementen. Vraag verschillende gemeenschappen om hierbij te helpen.

We hebben er vertrouwen in dat onze aanbevelingen tot succes zouden leiden. Het IFAW in Rusland werkt al 15 jaar aan problemen met zwerfhonden, we werken nauw samen met de burgemeester van Moskou om een eind te maken aan het doden van honden in de hoofdstad.

Het IFAW is expert op het gebied van problemen met zwerfhonden. Zo zetten we innovatieve projecten op in Bosnië en Chili en werken we samen met het United Nations Development Program.

We werken met veel verschillende gemeenschappen, van Mexico, tot Bali en Zuid-Afrika om aandacht te vragen voor honden- en kattenwelzijn, we zouden graag onze deskundigheid inzetten voor de autoriteiten in Sotsji.

Met nog slechts enkele uren te gaan voordat alle ogen in de wereld op Sotsji gericht zijn, moeten de stadsautoriteiten en de organisatie van de Olympische Spelen een belangrijke beslissing maken.

We hopen dat ze de juiste beslissing maken.

--KNA

Roep de Russische ambassadeur op om het doden van zwerfhonden te stoppen.

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Dr. Maria (Masha) N. Vorontsova, Regiodirecteur Rusland en GOS
Regiodirecteur Rusland en GOS
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Jeffrey Flocken, Regiodirecteur Noord-Amerika
Regiodirecteur Noord-Amerika
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Sonja Van Tichelen
Vice President Internationale Bedrijfsvoering
Tania McCrea-Steele, Internationaal Projectleider Wildlife Crime
Internationaal Projectleider Wildlife Crime