Saoedische ambtenaren volgen training in het opsporen van gesmokkelde wilde dieren

Display of confiscated samplesHet IFAW heeft twee DISRUPT-trainingen (Detecting Illegal Species Through Prevention Training) verzorgd in samenwerking met de Saudi Wildlife Authority. De trainingen vonden plaats in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, en in Abha, een stad in het zuidwesten van het land, in de buurt van de grens met Jemen.  

De deelnemers aan de training in Riyad waren medewerkers van verschillende landelijke autoriteiten (douane, ministerie van Binnenlandse Zaken, Interpol, ministerie van Landbouw, de hoofdstedelijke gemeente, de CITES-beheersinstantie, veterinaire quarantaine, etc.), en personeel van belangrijke controleposten langs de grens met Jemen, en visserijcontroleposten langs de Rode Zee. Aan de training in Abha deden vertegenwoordigers van de Jeddah Universiteit en medewerkers van veterinaire quarantaine- en onderzoekscentra mee.

Training in het identificeren van soorten met behulp van Canadese gidsenDe training omvatte verschillende onderwerpen, zoals de CITES-conventie en de daarin opgenomen regelgeving, CITES-vergunningen, vaak verhandelde soorten, hulpmiddelen voor het herkennen van soorten, smokkeltechnieken, grensinspecties en nationale wetgeving.

De training was een mix van presentaties en interactieve oefeningen. De deelnemers gaven aan ook te willen deelnemen aan verdere trainingen die het IFAW en de SWA organiseren voor alle punten van binnenkomst (luchthavens, zeehavens en bij landsgrenzen).

De volgende feiten waren aanleiding voor het organiseren van trainingen in de regio:

·         Arabische Golfstaten zijn aangewezen als doorvoerlanden voor de illegale handel in wilde dieren, zoals ivoor afkomstig uit Oost-Afrika.

·         Welpen van leeuwen en jachtluipaarden en andere wilde diersoorten worden vanuit de Hoorn van Afrika naar Saoedi-Arabië en andere landen op het Arabisch Schiereiland gesmokkeld.

·         Het Koninkrijk Saudi-Arabië (KSA) is het grootste land in dit gebied, en beschikt over een aanzienlijk aantal zeehavens, luchthavens en grenscontroleposten op land.

Training in inspectiesWe zijn van plan in de toekomst meer trainingen te organiseren. En in dat voornemen worden we gesterkt door de woorden van prins Bandar Bin Mohamed Al Soud van de Saudi Wildlife Authority: “De komende drie jaar zijn cruciaal voor de implementatie van CITES in het KSA.”

--AD

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime