Rusland: Animal Action lessen leveren schat aan kunstwerken op

Eén van de olifantentekeningen van de Russische kinderen.Elk jaar gaan ze weer door mijn handen: prachtige, indrukwekkende, oprechte kindertekeningen. Stuk voor stuk zijn ze door de kinderen met liefde en toewijding gemaakt, vanuit de overtuiging dat juist hun tekening de olifanten zal helpen en beschermen.

Ook dit jaar heb ik weer olifanten in alle soorten en maten voorbij zien komen: blauw, roze, geel, gestreept, van papier, hout of stof, en zelfs een met ‘valenki’ (traditionele Russische winterlaarzen), een ‘ushanka’(de karakteristieke Russische pet met oorkleppen) en een balalaika. Van de in totaal 6.000 ingezonden kunstwerken, zijn de 110 meest originele te zien als onderdeel van een tentoonstelling in het State Darwin Museum in Moskou.

Maar het resultaat van de tekeningen gaat verder dan dat. Deze kinderen zijn bereid alles voor olifanten te doen, ook al hebben ze deze dieren nog nooit in het wild gezien, en zullen ze dat waarschijnlijk ook nooit meemaken, omdat er in Rusland geen olifanten voorkomen en de reis naar een land waar ze wel voorkomen heel duur is. Ze hebben 42.000 handtekeningen en 15.000 lintjes bijeengebracht als steunbetuiging voor de olifanten. In totaal 15.000 kinderen maakten met papier, potloden en schaar lintjes, die vervolgens voorzien van handtekening naar het kantoor van IFAW- Rusland werden gestuurd. Het IFAW zal de lintjes aanbieden tijdens een CITES-vergadering, zodat we de vertegenwoordigers van de verschillende landen kunnen laten zien dat de kinderen willen dat olifanten worden beschermd.

Ik ben blij dat het IFAW kinderen wereldwijd betrekt bij de bescherming van zeldzame dieren, zoals olifanten, tijgers, walvissen en nog vele andere diersoorten.

Het IFAW geeft ons allemaal de kans om ons in te zetten voor iets waar we in geloven: het behoud van onze prachtige dierenwereld voor toekomstige generaties.

-- LA

Help het IFAW de olifanten te beschermen, teken nu onze online petitie.

Post a comment

Deskundigen

Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Dr. Joseph Okori
Regiodirecteur Zuidelijk Afrika en Hoofd Programma Natuurbehoud
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
James Isiche, Regiodirecteur Oost-Afrika
Regiodirecteur Oost-Afrika
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Peter LaFontaine, Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Manager Campagnes, IFAW Washington, D.C.
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie