Partners nog steeds betrokken bij droogte in Pakistan

Een jonge dorpsbewoner helpt bij het vasthouden van het familieschaap, zodat het een behandeling kan krijgen tegen een ziekte die is veroorzaakt door de droogte.

In de provincie Tharparkar Sindh in Pakistan, die de afgelopen maanden zwaar is getroffen door droogte, heeft het International Fund for Animal Welfare (IFAW) de Ravi Foundation Pakistan, een van onze lange termijn partners, geholpen bij het voeden, behandelen en vaccineren van 11.748 noodlijdende dieren in vijf dorpen.

Het uitblijven van regen in deze vruchtbare woestijn heeft geleid tot een hoge dierensterfte door uithongering, uitdroging en hieraan gerelateerde ziekten. De overheid heeft niet de middelen om zelfs maar een begin te maken met het voorzien in alle behoeften in het gebied. Het vee en de gewassen zijn de ruggengraat van de kansarme gemeenschappen in Tharparkar.

Wanneer deze (af)sterven lijden de mensen hier enorm onder en hebben ze geen middelen meer om van te leven.

Een dorstig schaap neemt een slok schoon water.

Tharparkar, qua oppervlakte de derde provincie van Pakistan, grenst aan Iran en Afghanistan en heeft doorgaans te maken met een mix van moessonregens en droge seizoenen.

Sterker nog, vorig jaar was de Ravi Foundation hier ook actief, maar toen om dieren te beschermen tegen overstromingen.

Het team van vee-experts, dierenverzorgers en tien dierenartsen werd aangevoerd door Rafia Ashfaq, die de mensen uit de gemeenschap het volgende vertelde:

“We zijn hier om jullie dieren te helpen, met behulp van het IFAW. We zullen ons uiterste best doen om jullie zieke dieren te redden en jullie gezonde dieren te vaccineren.”

 In elke gemeenschap zette het team eerst een openbare werkplek op; vervolgens ging men van deur tot deur om mensen te helpen die hun dieren zelf niet naar de centrale locatie konden brengen.

De gemeenschap waardeert onze inspanningen zeer. De dorpsbewoners zeggen dat er veel NGO's zijn die naar het dorp komen en beloften doen, maar zich vervolgens niet meer laten zien.

De droogte blijft aanhouden, en de behoeften van de mensen en hun dieren dus ook. Totdat er weer regen komt, zullen duizend families met hun duizenden dieren worden voorzien van water, eten en zorg voor hun dieren.

--GA

Zonder uw steun kunnen wij ons levensreddende werk niet doen. Maak vandaag nog een donatie over.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie