OPROEP DIERENCOALITIE: NEEM DIERENWELZIJN OP IN HET REGEERAKKOORD

maandag, 2 oktober, 2017

Vijftien dierenwelzijnsorganisaties, verenigd in de Dierencoalitie, willen dat het komende kabinet dierenwelzijn een centrale plek in het regeerakkoord geeft. Met een brief dringt de Dierencoalitie bij informateur Zalm en coalitiepartners VVD, CDA, D66 en ChristenUnie aan op een koers waarbij ambities voor dieren, natuur en klimaat worden waargemaakt.

Een zomer met berichten over fipronil, stalbranden en orkanen toont dat Nederland behoefte heeft aan een kabinet wat fors investeert in de toekomst. Met het ondertekenen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties heeft Nederland beloofd om ‘gedurfde en transformerende stappen’ te zetten om de wereld op een duurzaam pad te brengen. Dit schept alle ruimte voor een regeerakkoord met uitzicht voor toekomstige generaties op een duurzame en diervriendelijke samenleving.

Voorzitter Dirk-Jan Verdonk: “De Dierencoalitie roept het kabinet op om moed en leiderschap te tonen en daadkrachtige keuzes te maken op het gebied van dierenwelzijn." De Dierencoalitie wil onder andere dat de positieflijst voor te houden dieren in werking treedt, een inkrimping van de veestapel wordt nagestreefd en wil dat de handhaving op dierenwelzijn verbeterd wordt. 

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap
Contact phone:
070 3355 011 ext 118
Contact email:
Communicatie NL
Contact phone:
06 2438 5931