Ons Noodhulpteam keert terug naar de Filipijnen

Het Noodhulpteam zette vijf dagen lang het werk in december voort: ze zorgden voor voedsel en medische zorg voor de dieren en hun eigenaren

De verwoestingen in de nadagen van tyfoon Haiyan waren overweldigend. Ons Noodhulpteam verleende hulp in Tacloban en omliggende dorpen.

Ik schreef al eerder over mijn ervaringen en gevoelens die dagen in deze post.

Toen ik in december terug ging, kende ik het gebied bijna niet meer terug.

De hoofdweg had nu twee vrije banen en je kon de zijstraten weer zien. De markten en winkels waren weer open, én ze verkochten vers fruit en groente. De stad leefde weer.

Deze veranderingen waren erg bemoedigend. Het werk vordert veel sneller dan gedacht. Aan onze teamleden die voor het eerst in dit gebied kwamen, probeerde ik uit te leggen hoe anders de stad er uit had gezien en wat dat zei over de mensen die hier moesten wonen en werken.

We werkten vijf dagen in Samar, we zorgden voor medische zorg en voedsel voor de dieren, en hulpmiddelen voor hun eigenaren. Een grote hit: een kleurboek met potloden voor de families die voor de dieren zorgden.

Terwijl onze partner PAWS blijft werken in de getroffen gebieden, richt het IFAW-team zich op een workshop over Noodhulp van het Southeast Asia Emergency Relief Network, waar we een week voor Haiyan toesloeg aan werkten.

Terwijl onze partner PAWS blijft werken in de getroffen gebieden, richt het IFAW-team zich op een workshop over Noodhulp van het Southeast Asia Emergency Relief Network, waar we een week voor Haiyan toesloeg aan werkten. We gebruiken onze ervaringen van deze ramp om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op een volgende. Hopelijk kunnen we zo nog effectiever reageren en samenwerken met nog meer organisaties.

--JG

Bekijk voor meer informatie over Noodhulp, onze speciale pagina hierover.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie