Noodhulpteam IFAW naar de Filipijnen

Noodhulpteam IFAW naar de Filipijnen
woensdag, 13 november, 2013

Het noodhulpteam van het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is vandaag aangekomen in Tacloban op het eiland Leyte in de Filipijnen. Orkaan Haiyan richtte er afgelopen vrijdag enorme schade aan.

Bewoners van het eiland zijn te midden van persoonlijke trauma’s wanhopig bezig hun dieren te verzorgen en hen te helpen overleven. IFAW probeert deze slachtoffers, daar waar het maar mogelijk is, te ontlasten en te ondersteunen. Bijna alle dieren die getroffen zijn door de verwoestende storm zijn huisdieren en boerderijdieren van de bewoners. Honden en katten, maar ook koeien en ander vee raakten gewond door rondvliegend puin.

Samen met de Philippines Animal Welfare Society (PAWS) zal het IFAW noodhulpteam ondersteuning bieden aan de gemeenschap op het eiland. De eilandbewoners hebben vanzelfsprekend nauwelijks mogelijkheden om zelf voor deze dieren te zorgen. “Daarom probeert het IFAW, samen met PAWS, mens en dier in dit rampgebied zo goed mogelijk te helpen,” zegt Shannon Walajtys van het IFAW noodhulpteam.

De verwoestende storm die op 8 november met snelheden van 200 kilometer per uur over de Filipijnen trok, kostte naar schatting aan duizenden mensen het leven. Shannon Walajtys: “Berichten uit het rampgebied zijn schokkend. Hele dorpen zijn met de grond gelijk gemaakt. Mensen hebben niks meer en zijn soms radeloos op zoek naar familie en vrienden. Er verschijnen ook steeds meer berichten over dode of gewonde dieren. We gaan er alles aan doen om mensen en dieren te voorzien in hun eerste levensbehoefte. Eten, drinken en een dak boven het hoofd.”

 

Post a comment

Mediacontact

Rob Schaap (IFAW)
Contact phone:
070-3355011
Mobiele telefoon:
06-24385931
Contact email:

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie