Nieuwe radioapparatuur voor Massaï in Amboseli

De veiligheid van de olifanten van Amboseli is verbeterd, dankzij de nieuwe communicatieapparatuur die door het IFAW aan de Massaï is geschonken.

Luca Belpietro, oprichter en uitvoerend directeur van de Massaï Wilderness Conservation Trust (MWCT), prees het IFAW voor het financieren van de vervanging van de radiocommunicatieapparatuur van de Kuku Group Ranch in Amboseli, waar de trust gevestigd is.

“Het betekent een grote verandering voor onze activiteiten hier,” zo zei hij.

Volgens het hoofd Natuurbescherming van de MWCT, Iain Oliver, “zal het radiosysteem een enorm positief effect hebben op onze natuurbeschermingsprogramma's en handhavingsactiviteiten in dit gebied [van Amboseli].”

De vernieuwing van de apparatuur vergroot de communicatiemogelijkheden van de gemeenschapsrangers op de Kuku Group Ranch en andere partnerorganisaties, waaronder de Kenya Wildlife Service (KWS) en de Big Life Foundation (BLF). Er kan gemakkelijker informatie worden verzameld en er is een betere coördinatie mogelijk bij anti-stropers- en veiligheidsoperaties binnen het Tsavo-Amboseli-ecosysteem onder auspiciën van tenBoma.

Een betere communicatie tussen rangers zorgt ervoor dat er snel kan worden gereageerd en er snel back-up kan worden ingezet wanneer er stropers worden aangetroffen. Ook zijn de reactietijden bij conflictsituaties tussen mensen en wilde dieren korter.

We verwachten dat de samenwerking tussen MWCT en het IFAW via het tenBoma-initiatief nog veel meer successen zal opleveren in de strijd om de veiligheid van wilde dieren en mensen in dit iconische Afrikaanse landschap te vergroten.

--JI

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime