Nieuwe inbeslagname schubdierschubben onderstreept noodzaak van bescherming

De partij van zeven ton in beslag genomen schubben vertegenwoordigt de dood van duizenden schubdieren die illegaal in het wild zijn gevangen, zoals het dier op deze foto uit Kasungu National Park. En dat is alleen nog maar wat er is onderschept.

Na de vorige inbeslagname van een enorme partij schubdierschubben in Kuala Lumpur, werden nu in Hongkong nog eens zeven ton schubben in beslag genomen, afkomstig uit Nigeria. Alleen al de schubben in deze partij - tien keer zo groot als de vorige - vertegenwoordigen duizenden dode schubdieren.

Het IFAW maakte deel uit van een coalitie van meer dan 20 organisaties die zich inzette voor bescherming van alle acht de schubdiersoorten onder Bijlage I van CITES in september 2016, en was medeopsteller van een petitie om schubdieren op te nemen onder de Amerikaanse Endangered Species Act (ESA).

De partij van zeven ton schubben die vandaag in beslag werd genomen, vertegenwoordigt de dood van duizenden schubdieren die illegaal in het wild zijn gevangen - en dat is alleen nog maar wat er is onderschept.

Het is duidelijk dat schubdieren voorgoed van onze planeet kunnen verdwijnen als we niet snel iets doen.

Wij roepen afnemende landen op nog meer te doen om de vraag omlaag te brengen en moedigen de Amerikaanse regering aan om spoed te zetten achter de evaluatie en het nemen van een besluit over de opname van schubdieren onder de ESA.

Het terugdringen van de vraag is van essentieel belang om de handel helemaal te stoppen. Als de soort de bescherming onder de ESA krijgt die hij verdient, is dat een lichtpuntje voor deze onbekende, maar bedreigde diersoort en een stimulans voor verdere maatregelen in andere landen.

--MH

 

Post a comment

Deskundigen

Vice President, Hoofd Internationale Activiteiten en Programma's
President en Algemeen Directeur
Beth Allgood, Directeur Verenigde Staten
Directeur Verenigde Staten
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Senior adviseur beleidsontwikkeling
Faye Cuevas, Esq.
Senior Vice President
Grace Ge Gabriel, Regiodirecteur Azië
Regiodirecteur Azië
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Kelvin Alie, Vice-president IFAW, Hoofd Programma Dierenwelzijn en Natuu
Vice-president IFAW
Patrick Ramage, Hoofd Programma Oceaanbescherming
Hoofd Programma Oceaanbescherming
Rikkert Reijnen, Hoofd Programma Wildlife Crime
Hoofd Programma Wildlife Crime