Mambo komt er weer helemaal bovenop

Mambo komt er weer helemaal bovenop©IFAW-COP

Ik ben blij dat ik kan melden dat Mambo al een stuk is opgeknapt!

Twee weken geleden vonden we hem onder een huis, hij kon zijn ogen niet openen en kon nauwelijks zijn hoofd optillen. Nu brengt kleine Mambo zijn dagen door met de andere puppies in de medische kliniek en opvang, alle dieren werden getroffen door de uitbarstingen van Mount Sinabung.

Lees ook: Gered tijdens vulkaanuitbarsting: puppy Mambo vecht voor zijn leven.

Langzaam sterkt hij weer aan. Rondrennen kan hij nog niet, maar lopen wel. Vaak kiest hij een lekker zonnig plekje in het gras om een dutje te doen. Het lijkt net alsof hij de wereld voor het eerst ziet. Mambo zit vaak op het gras en kijkt omhoog naar de lucht of naar de spelende honden om hem heen. We zijn blij dat we hem vonden en hem konden behandelen voor het te laat was.

Ook zijn we blij dat we een plek gevonden hebben die we kunnen gebruiken als opvang en kliniek. Dankzij uw steun hebben we een veilige plaats voor de dieren tot ze terug kunnen naar hun familie.

Mambo krijgt water en voedsel van onze medewerkers ©IFAW-COPHonden zoals Mambo krijgen voortdurende zorg. Hopelijk kunnen we hen snel verenigen met hun familie wanneer alle bewoners weer naar huis mogen. Voedsel, schoon water en wasbeurten om hen te verlossen van vuil en vlooien zullen ervoor zorgen dat ze zich snel beter voelen. En omdat de vrijwilligers in de opvang logeren, krijgen ze veel aandacht wat erg belangrijk is voor de socialisatie van puppies.

We weten niet hoe lang het nog duurt voor iedereen weer terug naar huis mag. Mount Sinabung staat bekend als de meest mysterieuze vulkaan van Indonesië. Wetenschappers kunnen niet met zekerheid de volgende uitbarstingen voorspellen, en met dagelijkse activiteit, blijft iedereen alert.

Het werken vlakbij een actieve, onvoorspelbare vulkaan is erg stressvol. Elke dag moet het team rekening houden met waarschuwingen die afgegeven worden. Op sommige dagen konden we de dorpen dus niet eens bezoeken om de dieren te voeren of te redden. Onze lokale partner COP (Centre for Orangutan Protection) heeft drie weken lang de situatie goed in de gaten gehouden en hun teams zonodig naar de dorpen gestuurd.

Nu de opvang open is, kunnen dieren uit de dorpen die het meest gevaar lopen, overgebracht worden. Hierdoor zijn de dieren, hun verzorgers en hun eigenaren veiliger.

--JG

Dankzij uw steun kunnen wij dit werk doen. Maak vandaag nog een donatie over.

 

Post a comment

Deskundigen

Senior Programma Adviseur
Senior Programma Adviseur
Brian Sharp, Manager Marine Mammal Rescue and Research
Manager Marine Mammal Rescue and Research
Céline Sissler-Bienvenu, Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Directeur Frankrijk en Franstalig Afrika
Gail A Brunzo, Manager Noodhulp
Manager Noodhulp, IFAW
IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Katie Moore, Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Plaatsvervangend vicepresident Natuurbehoud en Dierenwelzijn
Shannon Walajtys
Hoofd Noodhulpteam
Valeria Ruoppolo IFAW dierenarts
IFAW dierenarts
Vivek Menon, Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie
Senior adviseur bedrijfsvoering en filantropie