Kies voor een diervriendelijk Europa

Welke partij is tegen het doden van dieren voor bont? En wie vindt er dat melkkoeien best het hele jaar binnen op stal kunnen staan? Wilt u zeker weten dat u op een partij stemt die het beste voor heeft met dieren en het milieu? Doe dan de Dierenkieswijzer!

Komende donderdag, op 22 mei, zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. Wetgeving over dierenwelzijn en de bescherming van in het wild levende dieren wordt in grote mate door de EU bepaald. Er wordt veel binnen de EU geregeld: de in- en export van (producten van) beschermde wilde dieren, wetgeving die walvissen en dolfijnen moet beschermen tegen geluidsoverlast van schepen, het verbod op zeehondenbont afkomstig van de commerciële jacht, de financiële en diplomatieke middelen die worden inzet in de strijd tegen stroperij en illegale dierenhandel in Afrika en Azië. Maar ook de minimale ruimte voor een kip, landbouwsubsidies die dieronvriendelijke praktijken in stand houden en transsporttijden voor vee. De EU heeft veel te zeggen als het gaat om de bescherming van huisdieren, productiedieren en wilde dieren.

Wilt u dus op een partij stemmen die ervoor zorgt dat de dieren niet vergeten worden, dan is het handig om de Dierenkieswijzer in te vullen.
De Dierenkieswijzer is een initiatief van de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijns-organisaties in Nederland.

-- RR

Post a comment